Деветнаест заражених у Горњем Милановцу 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Деветнаест заражених у Горњем Милановцу
Trenutno na sajtu: 564       |       Podeli:
18.04.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Синоћ је стигло 8 тестова од којих су 4 контролна од који је један позитиван.

„Међу ново оболелима је још једно лице, тако да је заражених ЦОВИДОМ 19 на подручју милановачке општине укупно 19 лица од којих је нажалост једно преминуло, а двоје излечено “, рекао је данас Дејан Ковачевић, командант Штаба за ванредне ситуације општине Горњи Милановац.

„У предходна 24 сата забележена су два кршења Полицијског часа и то у атару села Крива река, два лица су примећена у криволову. Биће кажњени по два основа. Других кршења забрана није било“, истакао је Ковачевић

Од свих тестираних већ  су изоловани сви за које постоји сумња да могу бити позитивни на корона вирус, укупно чекамо око 19 резултата. Део налаза очекујемо данас у току дана, као и пораст броја заражних. Сви лекарски тимови наставиће да прате развијање ширења вируса.

Сва лица која се налазе на листи контаката оболелих су изолацији

Сва лица која се налазе на листи контаката оболелих су изолацији. Резимирајући ситуацију од почетка пандемије др Александар Чивовић, вд директора Дома здравља и члан Штаба за ванредне ситуације општине Горњи Милановац, рекао је да од 19 потврђених случајева само два лица нису саопштила листу контаката већ су запослени Дома здравља морали да на други начин долазе до тих података и делују превентивно, што се накнадно показало као оправдано.

Јуче је у Пријемној амбуланти Дома здравља забележено 3 пацијента.

„Чекамо резултате за још 12 тестираних у Пријемној амбуланти, током дана ће и новооболело лице бити смештено у смештај намењен за таква лица, провериће се његова листа контаката И издати решења са самоизолацију“,  закључио је др Чивовић.

Директори Опште болнице и Дома здравља захвалили су се докторима и медицинским сестрама из својих установа, на великом труду и ангажовању у ситуацији за коју нису били припремљени.

Због погоршања стања два лица из Опште болнице пребачена у КЦ Крагујевац

У Општој болници у Горњем Милановцу налази се девет доказано позитивних на ЦОВИД 19. За пет пацијената урађени су контролни тестови и они су већ дуже време у добром општем стању.

„Током јучерашњег дана код два пацијента дошло је до изненадног погоршања респираторног статуса  и пребачени су у Клинички центар Крагујевац. У питању су пацијенти старије животне доби, код којих се здравствени статус брже мења“, рекао је др Предраг Шутић, вд директора Опште болнице.

Најмлађи пацијент са подручја милановачке општине има двадесет седам година а најстарији око 80.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GORNJI MILANOVAC OBOLELI KOVID 19

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.106.496 посета
Тренутно на сајту: 564 посетилац(a)