Скупштина усвојила извештај о извршењу и први ребаланс буџета 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Скупштина усвојила извештај о извршењу и први ребаланс буџета
Trenutno na sajtu: 381       |       Podeli:
22.09.2021 | 0 коментар(а)



Лучани - У Лучанима је јуче одржана 24.седница Скупштине општине Лучани на којој је усвојен извештај о извршењу буџета општине Лучани
Фото: Илустрација, ГЗС

за период јануар-јун 2021.године. Укупни приходи у овом периоду износе 350 милиона динара, што је у односу на исти период прошле године више за око 25 милиона или 7,6 одсто. У шестомесечним приходима буџета највеће учешће имају приходи од пореза од зарада око 135 милиона, приходи од трансфера у износу од 83 милиона, док се од пореза на имовину грађана, комуналних такси за истицање фирми и прихода од продаје добара и услуга у буџет слило око 113 милиона динара.

Укупно извршени шестомесечни расходи и издаци износе 337 милиона динара и то: 57 милиона за капитално одржавање објеката, 54 милиона за зараде буџетских корисника (школе, предшколске установе, Културни центар, Библиотека, Туристичка, правобранилаштво и органе општине), 38 милиона за услуге одржавања путева, 17 милиона за одржавање јавних површина, 13.5 милиона субвенција за пољопривреду, 10 милиона за јавну расвету по месним заједницама, 8.5 милиона за превоз ученика, 19 милиона за управљање отпадом, 7.5 милиона за изградњу акумулације „Сврачково“, 6.5 милиона за подршку спортским организацијама, 24.5 милиона за основно образовање, 10 милиона за средње образовање, 4.7 милиона за Библиотеку, 10 милиона за Културни центар, 12.5 милиона за Туристичку организацију, 12 милиона за реконструкцију спортског центра у Гучи, 1.2 милиона за месне заједнице, 10 милиона предузећу „Путеви“ и „Ратко Митровић“ за капиталне радове на саобраћајној инфраструктури, 10 милиона за социјалну заштиту, 3.5 милиона црквеним заједницама.

Одборници су на 24. скупштинском заседању разматрали и усвојили предлог одлуке о изменама и допунама одлуке о буџету општине за 2021. годину. Разлог за ребаланс буџета је прерасподела средстава у износу од око 40 милиона динара и то: верске заједнице додатних 4,5 милиона за завршетак радова на црквама у Лучанима, Велесу и Доњој Краварици, за завршетак спортске хале у Лучанима 12 милиона динара, за откуп земљишта за бедем 5,5 милиона, 7,5 милиона за водовод у МЗ Лисице, додатних пет милиона за ЈП „Драгачево путеви“, два милиона ЈКП „Комуналац“ Лучани и 4,5 милиона за изградњу нове зграде Месне заједнице Ђераћ.

На седници је усвојена и одлука да се трећем и сваком наредном детету у породици, школског узраста до осмог разреда, омогући бесплатна кухиња. За остваривање овог права Центру за социјални рад треба доставити извод из књиге рођених и потврду да су редовни ученици. Усвојене су и измене правилника за остваривање права на финансијску помоћ за биомедицински потпомогнуту оплодњу где се за ову помоћ старосна граница жена подиже на 47. година живота.

Одборници су усвојили и предлог одлуке о расходима за услуге социјалне заштите која се односи на децу са посебним потребама за коју је ангажовано 13 личних пратилаца а у оквиру пројекта који сваке године, заједно са локалном самоуправом финансира и надлежно министарство. За реализацију овог пројекта укупно је потребно 4,8 милиона динара,од чега држава финансира 1,9 милиона, док је из буџета потребно издвојити 2.9 милиона динара.

Скупштина општине Лучани је на седници разматрала и усвојила извештаје о пословању регионалних јавних предузећа „Рзав“ Ариље и „Дубоко“ Ужице током првих шест месеци ове године.

У извештају о раду ЈП „Рзав“ Ариље наводи се да је ово јавно предузеће за шест месеци испоручило осам милиона кубика воде њеним корисницима, граду Чачак и општинама Горњи Милановац, Ариље, Лучани и Пожега и остварило приход од 143 милиона динара. Пословни расходи за првих шест месеци су око 149 милиона и предузеће тренутно бележи губитак од шест милиона динара. Иначе, ово јавно предузеће се суочава са смањеном количином воде која се испоручује, због константног недостатка вода у реци Рзав као и изузетно неповољних временских услова, високих температура и изостанка киша.

На седници је усвојен и шестомесечни извештај о раду ЈКП „Дубоко“ Ужице у коме се наводи да су укупни приходи овог предузећа за шест месеци 160 милиона динара. Пословне приходе чине приходи од депоновања и приходи од селектованог отпада. У наведеном периоду предузеће бележи тренутни губитак од 14 милиона динара.

На 24.седници СО Лучани усвојена је и одлука о мрежи предшколских установа, донет програм коришћења средстава за унапређење животне средине, усвојени су извештаји о раду Општинске управе и Туристичке организације „Драгачево“ , као и одлука о прибављању непокретности у јавну својину општине Лучани.

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.459.808 посета
Тренутно на сајту: 382 посетилац(a)