Бања Горња Трепча : извор здравља и лепотe природе 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Бања Горња Трепча : извор здравља и лепотe природе
Trenutno na sajtu: 563       |       Podeli:
16.07.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - И поред поновног ширења корона вируса, бањски туризам у Србији може



да се похвали пуним капацитетима. Атомска бања Горња Трепча поред живописних предела, карактеристична је и по својим лековитим водама и прави је еколошки бисер Србије.

Милена Адамовић, туриста

Ова бањска лепотица смештена је у подножју планина Буковика и Вујна, привлачи не само домаће већ и стравне туристе.Милена Адамовиоћ упутила с еиз далеке Аризоне , како би свој одмор провел ла у овој оази здравља и мира.

„Проводим време шетајући и ујживајући у природи и мчистом ваздуху и заиста нисам могбла наћи болје место него што је ова банја за одмор.Посебно што сам велики њубитењ природе, и већ дулжи низ година овде лети долази", каже Милена и додаје да користи сваки тренутак од раног јутра за шетње.
Атомска бања Горња Трепча карактеристична је и по својим термоминералним водама, које су уз рески планински ваздух право окрепљење за госте. Многи су на овим лековитим изворима открили пут до здравља.

 

 Мира Ратковић, туриста

„Овај ваздух мени је као хипербарична комора, ја овде продишем када дођем. Живим у Срему,ипак је то једна равница, испаравања, влага, а овде имам све најбоље што природа може да пружи” каже Мира Ратковић, која из Срема годинама долаузи у Трепчу бању.

Живописни предели туристима нуде и богате културно-уметничке и спортско-рекреативне сдржаје. У атомској бањи Горња Трепча очекују да ће ова сезона бити успешна као и претходне. Упознавање лепота овог краја једна је нијанса у спектру богате понуде.

Ненад Младеновић, атомска бања „Горња Трепча”

„Одавде је близу и овчарско-кабларска клисура, манастир Вујан,није далеко ни Краљево ни Златибор, потпуно цела регија заападне Србије се може упознати са ове локације.И то ми и радимо са својим туристичким аутобусима, за све оне које интересује да поред рехабилитације виде и нешто друго”, нагласио је Ненад Младеновић испред атомске бање.

 

Вековима извире здравље у овој бањи, а клима и шумовита брда чине Горњу трепчу идеалним местом за повбратак природи. Мало је бања у Европи о којима је писао британски „Гардијан”као што је ова са извором лековите воде, смештена између двеју планина Буковика и Вујна.

Прилог емитован у емисји Курир Тв "Пулс Србије":

 

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


bana gorna trepca turiyam doba korone

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.204.773 посета
Тренутно на сајту: 563 посетилац(a)