Ко ће бити на челу „Рзава”, стручни или партијски човек? 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Ко ће бити на челу „Рзава”, стручни или партијски човек?
Trenutno na sajtu: 395       |       Podeli:
22.01.2017 | 0 коментар(а)



Чачак, Г.Милановац, Ариље - Ко ће бити директор ЈП „Рзав” у Ариљу, једном од најзначајнијих предузећа које снадбева водом преко 220.000 становника
Фабриика воде Ариље - фото ГЗС

у више општина,  одлучиће политика.

Конкурс за директора је завршен и јавила су се двојица кандидата.

,,Приспеле кандидатуре разматраћемо у четвртак. Документацију су поднели Петар Домановић доскорашњи директор ЈКП „Чачак” и  Владимир Петровић в.д. директора ЈП „Рзав” који је на то место именован након пензионисања предходног директора, Љуба Лазовића“ казао је у изјави за ГЗС председник УО „Рзава”, Драган Васовић.

Васовић истиче да је Петровић на месту в.д. директора скоро годину, и до сада на његов рад Управни одбор није имао ниједну замерку.

,,Ради се о веома способном и добром познаваоцу функционисања овог предузећа који ту ради преко 20 година, и дуго је био заменик предходном директору” - наводи Васовић.

Петровић је ванстраначка личност  и потиче из веома угледне ариљске породице. Његов отац веома је успешно у своје време водио једно од најбољих предузећа ,,Пролетер“ док је стриц био редовни професор и декан у два мандата на Агрономском факултету у Чачку.

Са друге стране његов противкандидат је Петар Домановић, који је својевремено као политички кадар ДСС именован на место директора ЈКП „Чачак” у Чачку. Јачањем СНС - а прешао је у ту партију, међутим на месту директора није успео дуго да се одржи. На тај положај дошао је Обрад Стевановић а Домановић је тужио Град Чачак, и добио спор, тврдећи да је избор директора у „Чачку” био незаконит.

Његово директоровање у том предузећу обележио је и судски поступак због отказа урученог благајнику Радомиру Белићу, али ЈКП „Чачак” тај спор изгубило па је досуђено да Чачак, односно грађани, плате око 10 милиона надокнде Белићу, који је био одстрањен из предузећа 92 месеца.

Ипак, ко ће бити именован за новог директора „Рзава” одлучиће представници града Чачка и општина оснивача, Ариља, Лучана, Пожеге и Горњег Милановца.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.389.823 посета
Тренутно на сајту: 396 посетилац(a)