Одржан пријемни испит на ФТН: Велико интересовање матураната за Факултет техничких наука у Чачку 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Одржан пријемни испит на ФТН: Велико интересовање матураната за Факултет техничких наука у Чачку
Trenutno na sajtu: 348       |       Podeli:
01.07.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - На Факултету техничких наука у Чачку 29. и 30. јуна 2022. године одржан је пријемни испит

испит за основне струковне, односно основне академске студије. Да ФТН ужива велико поверење средњошколаца говори то да је пријемни испит полагало укупно преко 550 кандидата за основне струковне студије и за основне академске студије. У зависности од студијског програма за који се опредељују, кандидати су полагали пријемни испит из једног од седам понуђених предмета: математика, информатика, физика, основни електротехнике, организација, тест знања и тест стручног знања из текстилних технологија.

Већ десет година на Факултету техничких наука у Чачку одржава се бесплатна припремна настава и пробни пријемни испит, који су дали резултате - бележи се изразито бољи пласман кандидата који су похађали припрему наставу и полагали пробни пријемни у односу на кандидатe који нису.

Ове године места има за 588 бруцоша, од којих су 455 буџетска места, док су 133 места предвиђена за студенте у статусу самофинансирања. Влада подједнако интересовање за свих дванаест студијских програма Факултету техничких наука у Чачку. Прелиминарне ранг листе биће објављене на дан пријемног испита до 20 часова, а упис студената је од 6. јула по утврђеном распореду који је доступан на сајту Факултета техничких наука у Чачку.

Упис студената на непопуњена буџетска места обавиће се 8. јула, када ће студенти који нису уписали жељени студијски програм на терет буџета, имати могућност да се одлуче за други студијски програм на ком има буџетских места, а истог дана предвиђен је упис самофинансирајућих студената и разговор са студентима који су полагали пријемни испит и остварили више од 30 бодова укупно и нису успели да се упишу.

Такође, Факултет техничких наука у Чачку омогући ће упис студената на слободна места са потврдом о положеном одговарајућем пријемном испиту на другој високошколској установи. За ове кандидате упис је предвиђен за 11. и 12. јул. Зависно од броја попуњених места у првом уписном кругу, други уписни рок планиран је за септембар.

 


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak ftn prijemni

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.479.594 посета
Тренутно на сајту: 349 посетилац(a)