Пут стигао у најлепше село на Тари, Заовине бисер српског туризма 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Пут стигао у најлепше село на Тари, Заовине бисер српског туризма
Trenutno na sajtu: 565       |       Podeli:
29.10.2020 | 0 коментар(а)



Бајина Башта - У засеоку Доњи Јелисавчићи, у селу Заовине на Тари, асфалтирано je 600

метара локалног пута. Средства су обезбедили мештани и Општина Бајина Башта, а побољшање инфраструктуре од великог је значаја за даљи развој туризма у овом делу Таре.

„Општина је препознала туристички потенцијал овог места, а да би дошло до пуног развоја треба пратити све то квалитетном инфраструктуром. Надамо се да ће овај пут кроз четинарску шуму привући још већи број посетилаца, а да ће општина наставити да улаже у изградњу путева у овом крају”, казала је председница општине Бајина Башта Весна Ђурић.

Председница општине Бајина Башта Весна Ђурић, фото: ГЗС

Осим путева Заовинама је неопходна и израда урбанистичких планова да би развој овог дела Таре био одржив и да се не би градило без плана.

„Сви ми који овде имамо домаћинства видимо своју будућност у Заовинама. Бавимо се и туризмом, такође доста људи је овде купило плацеве, напаравили су себи куће, викендице и за све нас овај пут значи светлу будућност”, казао је Душан Јелисавчић.

Душан Јелисавчић, фото: ГЗС

У Заовине су многи дошли на одмор, а онда одушевљени лепотом предела изузетних одлика, купили плацеве и саградили викендице, па поједини у овом прелепом селу проводе више времена него у местима сталног боравка.

Миломир Петровић из Лазаревца каже да је задовољан квалитетом радова а посебно тиме што је локална самоуправа испунила дато обећање.

Миломир Петровић, фото: ГЗС

„Неизмерно сам срећан због овог пута, за мене је ово најлепши део Србије, а од скоро у Заовинама туристичка сезона траје скоро еле године”, казао је Петровић.

Протекла сезона у односу на претходне , напаравила је значајан помак у афирмацији Заовина као туристичке дестинације. Осим саобраћајнице овом месту недостају угоститељски и трговински објекти.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


bajina basta tara zaovine asfalt

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.758.326 посета
Тренутно на сајту: 566 посетилац(a)