Бициклисти Борца победници Купа Србије у генералном пласману у сениорској и у конкуренцији полетараца 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Бициклисти Борца победници Купа Србије у генералном пласману у сениорској и у конкуренцији полетараца
Trenutno na sajtu: 365       |       Podeli:
12.10.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Сениор Марко Даниловић и полетарац Стефан Вучићевић, као и сениорска екипа и екипа полетараца победници овогодишњег

Купа Србије у бициклизму, кадет Дејан Цогољевић и кадетска екипа освојили друга места.

Овогодичњи циклус такмичења за бициклистички Куп Србије имао је нешто скраћени програм. Уместо планираних десет трка одржано је шест, због познате ситуације око пандемије цорона вируса. Задње две трке одржане су 10 и 11. октобра 2020. године у Суботици и Сомбору.

Кадет Дејан Цогољевић, победник Купа Србије у Сомбору 2020.

У Суботици трка је вожена на кружној стази у селу Таванкут, где је дужина једног круга била 1800м, а возило се на бодове, класична критеријумска трка. Сениори су возили 21 круг и сваки трећи био је бодовни. Марко Даниловић до ове трке водећи у генералном пласману у почетку трке није успевао да узме ни један бод, али пет кругова пре краја успева његов напад и одваја се са једним такмичарем из београдског Партизана. Задња два бодовања победјује што је било довољно и за коначну победу. Захваљујући доброј вожњи Стефана Стефановића који је освојио четврто место и Алексе Радмилца који је био десети, екипно Борац је освојио прво место. Овим победама Даниловића и екипе обезбедјене су и победе у коначном генералном пласману пре задње трке.

У конкуренцији кадета Дејан Цогољевић водио је велику борбу са Луком Бојовићем из Краљева за победу, али овај пут бољи је био комшија из Краљева, док се Цогољевић морао задовољити другим местом. Бошко Величић освојио је четврто место, а Матија Пековић дванаесто. Екипа Борца освојила је прво место.

Полетарац Стефан Вучићевић освојио је друго место, а са клупским друговима Алексом Благојевићем и Богданом Божовићем, екипно су освојили прво место.

Полетарац Стефан Вучићевић, други на Купу Србије у Суботици, 2020.

Сутрадан вожена је такодје кружна трка у Сомбору, али овај пут круг је био нешто дужи, 2,8км и возило се класична друмска трка са коначним циљем. Сениори су возили 30 кругова. Водила се велика борба измедју бициклиста из Краљева и београдског Партизана за што бољи пласман јер је ова задња трка правила коначан редослед у Купу како појединачно тако и екипно. Како су бициклисти Борца већ обезбедили победу у појединачној и екипној конкуренцији пре ове трке, возили су опуштено без резултатског императива. Трку је победио Марко Станковић из ОБК Београда, а Стефан Стефановић је освојио девето, а Марко Даниловић дванаесто место.

Кадети су возили 15 кругова и спринт је одлучивао о победнику. Овај пут уз велику помоћ свог клупског друга Бошка Величића, Дејан Цогољевић успева да оствари победу испред Луке Бојовића из Краљева. Бошко Величић је освојио пето место, а екипно Борац је био опет први. У коначном генералном пласману за Куп Србије Дејан Цогољевић је освојио друго место иза Луке Бојовића, а екипа Борца је освојила друго место иза С ТЕАМ-а из Сомбора.

Полетарци су возили три круга и у спринту најбољи је био Стефа Вучићевић, који је са овом победом убељиво победио и у генаралном пласману, као и екипа Борца.

Са ове две трке завршена је овогодишња бициклистичка сезона на друму, још једном веома успешно за БОРАЦ.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


biciklisti. borac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.480.019 посета
Тренутно на сајту: 365 посетилац(a)