Пожега шири туристичку понуду (ВИДЕО) 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Пожега шири туристичку понуду (ВИДЕО)
Trenutno na sajtu: 312       |       Podeli:
24.11.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Општина Пожега се сматра транзитним градом у коме се туристи задржавају највише

дан или два, каже вд директора Туристичке организације Пожега Данијела Милосављевић и додаје да разним активностима покушавају да туристе задрже мало дуже.

„Сви посетиоци који су летос боравили у нашем граду имали су прилику да уживају у реновираном базену, бројним концертима, позоришним представама, туристичким манифестацијама и све то у циљу њиховог што дужег задржавања у нашем граду”, рекла је Милосављевић.

Према њеним речима ТО организује бројне туристичких манифестација које се су одржавају током читаве године.

“Једна од најзначајнијих је предтакмичење младих трубачких оркестара за велики Сабор трубача у Гучи, која је започета претходне године, настављена ове, са значајним повећањем броја посетилаца. Ту су и друге манифестације као што су “Вредне руке нашег краја” у којој су учесници и из околних градова, што нам и јесте био циљ, затим “Дечији Ускрс”, “Фестивал јабуке”, наводи вд директора.

Значајне су и гастрономске манифестације поут Гулашијаде и Прасетинијаде, које нису искључиво локалног карактера, јер на њима учествују екипе из околних градова попут Ариља, Ваљева, Чачка, а имамо учеснике и из Босне и Херцеговине, а из године у годину бележе све већи број како посетилаца тако и учесника.

Туристичка организација заједно са Спортско – културним центром традиционално организује Новогодишњи базар последње седмице у години.

Милосављевић каже да ће ове године Новогодишњи базар бити одржан од 24. до 28. децембра и већ у овом тренутку имају велики број пријављених излагача који ће на штандовима на Градском тргу у Пожеги излагати своје производе, али и да је припремљен је богат културно – уметнички програм.

„Дружење деце са Деда Мразом предвиђено је за 25. децембар, сутрадан, 26. децембра тачно у подне на Градском тргу предвиђен је концерт Тијане Дапчевић. За 27. децембар планиран је концерт групе Валентино у 18 часова и 28. децембра заокружићемо причу уз трубаче, такође на тргу у 18 часова. Жеља нам је да тих дана читав град осети тај новогодишњи дух”, тврди Милосављевић.

Када је сеоски туризам у питању директорка ТО истиче да је у протеклом периоду доста урађено на његовом развоју.

„Организовали смо разговоре по месним заједницама што је резултирало повећаним бројем захтева за категоризацију. На тим састанцима смо људе упознавали са тим шта је све потребно уколико озбиљно желе да се баве туризмом, који су услови за категоризацију, све што се тиче боравишних такси и сарадње уопште са ТО”.

Милосављевић каже да у општини Пожега постоје сеоска домаћинства која могу да парирају домаћинствима која се годинама тиме баве, као и да их на сајмовима промовишу што је резултирало све већим бројем туриста како домаћих тако и страних.

Што се тиче пројеката Милосављевић је навела да је у оквиру ТО Регије Западне Србије, ТО Пожега добила средства за уређење пешачких и стаза за планински бициклизам на Тометином пољу.

„Наш циљ је да те ресурсе могу да користе и домаћинства која се баве сеоским туризмом и да их уврсте у своју понуду. На тај начин туристима употпуњујемо садржаје и одговарамо захтевима модерног туристе!”. Она је прецизирала да је у току реализација тог пројекта и да је постављено одмориште са кога се пружа поглед на пределе Тометиног поља, Овчара, Каблара и Маљена а да је у току уређење и мапирање стаза.

„У наредном периоду ће на сајту ТО бити постављене мапе и све важне информације везане за те стазе”.

Што се тиче Спомен комплекса код родне куће Милоша Обреновића у Горњој Добрињи Милосављевић истиче да је то неисцрпни туристички извор, који ће током следеће године обогатити додатним садржајима и активностима како би испунили захтеве туриста.

Глас западне Србије

 





PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.480.856 посета
Тренутно на сајту: 313 посетилац(a)