Завршни рачун и извештај о ревизији на заседању Општинског већа 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Завршни рачун и извештај о ревизији на заседању Општинског већа
Trenutno na sajtu: 527       |       Podeli:
01.06.2018 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Информација о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа, друштва капитала

и других облика организовања, Одлука о завршном рачуну општине Горњи Милановац за 2017. годину као и Извештај о ревизији консолидованих финансијских извештаја за 2017. годину, тачке су данашње седнице Општинског већа, наводи се у саопштењу из кабинета председника општине.

На питање новинара о степену усклађености планираних и реализованих активности председник општине Дејан Ковачевић рекао је да је за 2017. годину направљен реалан буџет и када је реч о приходима и када је реч о расходима: „ Ја се овим путем захваљујем свим корисницима буџета општине Горњи Милановац, првенствено јавним предузећима која су своје расходе прилагодила буџету за 2017. годину. Највише сам задовољан инвестицијама које смо урадили у претходној години и надам се да ћемо ове године и премашити тај проценат. Чини ми се да смо за 6% поправили ситуацију на извршењу буџета у односу на 2016. годину са тенденцијом да буџет што реалније планирамо и ове године утрошимо сва предвиђена средства када су у питању капитални објекти и издаци из буџета за 2018. годину.“ Ковачевић је истакао да се увек гледа да трошење новца буде рационално код свих установа, да нема расипања новца из државне касе и општинског буџета.

У извештају консолидованих финансијских извештаја који се тиче рачуна општине Горњи Милановац за 2017. годину каже се да се сви извештаји приказују истинито и објективно, по свим материјално значајним питањима. „Ја сам презадовољан како тај извештај изгледа, сачињен је са резервом у две ставке. Прво је књижење основних средстава у капитал предузећа што није дозвољено законом, већ сва имовина мора бити на општини Горњи Милановац. У другој нам се провлачи велики број судских спорова које смо наследили. Ти спорови су из неких претходних година и ја се искрено надам, пошто смо у међувремену добили неколико спорова, што је и сам ревизор констатовао, да ћемо са том праксом наставити и у будућности.“, рекао је Ковачевић.

На данашњој седници разматран је и Записник Комисије за утврђивање основа и висине накнаде штета настале услед уједа и напада паса луталица. Председник општине је рекао да је присуствовао на неколико састанака НАЛЕД-а на којима су разматрани начини решавања овог питања: „Разговарали смо о измени закона, како би се пооштриле контроле када су у питању исплате штета. Сведоци сте да смо ми пре неколико месеци променили Одлику општине Горњи Милановац, увели смо строже контроле трошења тих средстава, стоже контроле у виду доказивања од стране оштећених, тако да смо м и један основни притисак са буџета општине већ успели да реализујемо и смањили смо један део средстава.“

Пред већницима је био и Извештај о раду међуопштинског историјског архива Чачак за 2017. годину, као и Решење о изменама и допунама Решења о распореду дела средстава намењених за одржавање саобраћајне инфраструктуре.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.426.744 посета
Тренутно на сајту: 527 посетилац(a)