Неоправдане изостанке из школе плаћају родитељи 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Неоправдане изостанке из школе плаћају родитељи
Trenutno na sajtu: 737       |       Podeli:
29.10.2018 | 0 коментар(а)



Нови Закон о основама система образовања и васпитања обавезао је школе да подносе пријаве прекршајним судовима против родитеља чија деца

неоправдано изостају са наставе.

Школа је у обавези да уколико ученик накупи 25 неоправданих изостанака и уколико има 15 изостанака након обавештавања родитеља од стране школе, да пријави прекршајном суду родитеља.

Новим законом су скраћени рокови, родитељ је дужан да у року од 48 сати обавести школу о спречености доласка ученика на наставу и да у року од 8 дана оправда изостанке.

Највећи број предмета заврши се осуђујућим пресудама, а новчана казна за родитеље је од 5.000 до 100.000 динара.

Проблем бежања са наставе не може бити решен само кажњавањем, тврде у школама, води се и појачан васпитни рад са таквим ученицима, потврђују у суботичкој школи.

Иако у школама наглашавају да број неоправданих изостанака са наставе није алармантан, расте број пријава против родитеља јер су управе школа ажурније, на шта их мотивише и Закон који је предвидео казне од 100.000 до милион динара, за образовне установе које не поднесу пријаве прекршајном суду.

ГЗС/РТС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


skola novizakon opravdanje izostanci kazne

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.028.148 посета
Тренутно на сајту: 737 посетилац(a)