У плану реконструкција железничких станица у Пријепољу и Коловрату, траже се пројектанти и надзор 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
У плану реконструкција железничких станица у Пријепољу и Коловрату, траже се пројектанти и надзор
Trenutno na sajtu: 356       |       Podeli:
21.05.2022 | 1 коментар(а)



Пријепоље – Акционарско друштво „Инфраструктура железнице Србије“ расписало је јавну

набавку за израду техничке документације и надзор над радовима реконструкције и санације 55 железничких станица и станичних зграда у 33 локалне самоуправе у Србији.

Тридесет милиона динара опредељено је за израду техничке документације и надзор над радовима, док је 330 милиона обезбеђено за само извођење радова.

Планираним радовима обухваћена је замена столарије, обнова фасада, замена кровова, намештаја, санација надстрешница и уређење простора око станичних зграда, као и замена инсталација, али и топлификација где то буде потребно.

За овај пројекат, који би требало да се реализује у 2022. години,Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре обезбедило је 360 милиона динара наменских средстава.

Од тог износа, 30 милиона динара опредељено је за израду техничке документације и надзор над радовима, док је 330 милиона РСД обезбеђено за само извођење радова на санацији и реконструкцији станичних објеката.

Планирано је уређење укупно 52 железничке станице, као и три железничке управне станичне зграде, и то у следећим местима: у Пожаревцу (две станице – Пожаревац и зграда ОЦ Пожаревац), Београду (Овча, Сопот, Сопот Космајски, Раља, Јајинци), Владимировцу, Смедереву (Радинац, Мала Крсна), Ковачици (Ковачица и Дебељача), Руми (Рума, Управа ОЦ Рума, Платичево и Путинци), Панчеву (Качарево), Шапцу (Шабац и Штитар), Сремској Митровици (С. Митровица, Мартинци и Вогањ), Шиду, Лозници, Ћуприји, Нишу (Ниш и Црвени Крст), Неготину (Прахово), Петровцу (Гложан), Сенти, Новом Саду (Футог), Зрењанину, (Томашевац), Кули, Сомбору (Сомбор и Буковачки салаши), Суботици (Бајмок), Оџацима (Ратково), Пријепољу (Пријепоље и Пријепоље теретна), Рашкој (Јошаничка Бања), Краљеву (Матарушка Бања), Ужицу (Ужице, управна зграда Ужице, Ужице теретна, Стапари), Лазаревцу (Ластра), Вреоцима, Чајетини (Златибор), Ваљеву (Ваљево и Дивци), Лајковцу (Словац), Пожеги (Пожега и Каленићи) и Косјерићу (Косјерић и Ражана).

 

Градња.рс / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje tanica zeleznica rekontrukcija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Ch

    Kome? Kad nema vozova.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.477.043 посета
    Тренутно на сајту: 356 посетилац(a)