Пројекат Активна Србија сутра на Краљевом тргу: Дођите на јавни тренинг 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Пројекат Активна Србија сутра на Краљевом тргу: Дођите на јавни тренинг
Trenutno na sajtu: 401       |       Podeli:
28.07.2021 | 0 коментар(а)



Чајетина - На Краљевом Тргу на Златибору сутра од 18.00 часова биће одржан јавни тренинг .

Физичка активност се односи на све покрете тела које изводе наши мишићи и током којих се троши енергија већа него кад мирујемо. Човеку је за здравље потребан минимум физичке активности од 150 минута недељно (60 минута дневно код деце); шетња, пењање уз степенице, окопавање баште, трчање или пливање су примери физичких активности.

Међутим, током претходних деценија, многе традиционалне навике становништва развијених земаља битно су се измениле. Овај брзи темпо развоја за последицу има смањење нивоа физичке активности становништва свих генерација што, уз лоше навике у исхрани, чини зачарани образац понашања који повећава ризик за оболевање од хроничних болести.

Пројекат Активнија Србија је осмишљен као масовни јавни тренинг на коме суграђани могу бесплатно да вежбају. Сваког месеца јавни тренинг се организује на главним трговима широм Србије. Стучни тим који је састављен од доктора спортских наука, нутрициониста и тренера са Факултета спорта и физичког васпитања, који са Минисарством омладине и спорта поржавају спортско едукативни пројекат Активнија Србија .

Може се приметити по посети у свим градовима које је обишао пројекат Активнија Србија, да је већина градова Србије има интересовање за манифестације на којима се спроводе физичке вежбе.

 

Поред разноврсног садржаја које нуди ова дивна планина, сваке године богат културно забавни прогам Туристичке Организације Златибор краси и манифестација Активнија Србија која мотивише посетиоце да буду здравији и активнији.

 

 

 

 

 ТОЗ / ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


TOZ JAVNI TRENING KRALJEV TRG ZLATIBOR. AKTVINA SRBIJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.766.851 посета
Тренутно на сајту: 400 посетилац(a)