Премијерка о резултатима првих 100 дана рада Владе: Бескрајно сам поносна, радимо на новом пакету помоћи грађанима 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Премијерка о резултатима првих 100 дана рада Владе: Бескрајно сам поносна, радимо на новом пакету помоћи грађанима
Trenutno na sajtu: 481       |       Podeli:
06.02.2021 | 0 коментар(а)



На почетку обраћања премијерка је најпре рекла да јој је част што је данас у друштву људи који су симбол племенитости.

„Доделом признања Доброчинитељ симболично завршавамо годину солидарности и настављамо вођени примером ових појединаца”,казала је она.
У области борбе против корона вируса отворене су нове болнице, у Београду и Крушевцу.

„ Једна смо од две или три земље на свету која је успела овако нешто, да током призе за само 4 месеца изгради нове болнице како би покушала да стави још једну одбрану за здравстени систем ”, рекла је премијерка и додала да су болнице стигле у тренутку када су биле најпотребније.

Осврнула се и на вакцинацију.

„Велика Британија је била прва, а Србија друга у Европи којој су стигле вакцине против корона вируса. Три дана пре ЕУ започели смо вакцинацију, до данас око 520.000 људи је вакцинисано и једина смо земља на свету у којој грађани могу да бирају вакцине ”, нагласила је она.

„У борби против криминала показали смо одлучност"

„ Месеци мукотрпног рада МУП, и осталих институција довели су до хапшења осумњичених и послата је јака порука, а то је да је Србија јака и безбедна земља у којој нема заштићених и борба против организованог криминала се наставља.

Премијерка је истакла да је фокусиран и предан рад у дигитализацији, а електронска управа и вакцинација показују колико смо напредовали.

О правосуђу:

Брнабић је изјавила да су у области владавине права у првих 100 дана рада владенаправљени значајни искораци, међу којима је и формирање радне групе за безбедност и заштиту новинара.

„Скупштини смо упутили иницијативу за измену Устава у области правосуђа. Од првог дана радимо са телом Савета Европе за борбу против корупције ГРЕКО на имплементацији њихових препорука ”, рекла је она.

Каже да је влада усвојила акциони план за имплементацију медијске стратедије и да је формирала радну групу за њену имплементацију.

Такође, формирана је и радну групу за безбедност и заштиту новинара, чији су чланови и заштитник грађана, представници јавног тужилаштва, медијских и новинарских удружења и међуанродних организација, нагласила је Брнабић и додала да делгација ЕУ у Србији има статус посматрача у тој радној групи.

„ Као предсендица владе једном месечно се састајем са њима како би пратила њихов рад и напредак и пружила сву могућу помоћ и подршку ”, додала је Брнабић.

Економска питања

Како је премијерка истакла наша земља је успела да доведе страног инвеститора, јапанску компанију Тојо Тајерс, која ће уложити 400 милиона евра и отворити 500 радних места.

„ Јапанска инвестиција дошла је у Србију у овим тешким временима за цео свет. Док су људи у свету остајали без посла, ми смо добили нову инвестицију - рекла је Брнабић.

У области енергетике и заштите животне средине, Брнабић је подсетила да је у нашој земљи 1. јануара пуштен гасовод "Балкански ток" који ће бити још један правац за снабдевање гасом, који ће допринети даљем економском развоју земље јер ће обезбедити веће количине гаса за привреду, али и моћи ће држава да наплаћује транзит гаса.

Брнабић је додала да је и 10. новембра потписана Софијска декларација о зеленој агенди за Западни Балкан којом је расписана три конкурса у области заштите животне средине, а који имају за циљ побољшање ваздуха у нашој земљи.
У првих 100 дана, подсетила је премијерка, у Обреновцу је почела изградња постројења за одсумпроавање у ТЕНТ-у у Блоку Б у, чија је вредност 200 милиона евра, а донеће чистији ваздух.
Нови пакет помоћи
Премијерка је истакал и да се ради на трећем пакету помоћи привреди грашанима од 2,5 милијарди евра.

Брнабић: Срби на КиМ само јединствени снажни

Председница Владе Србије Ана Брнабић позвала је данас све Србе на Косову и Метохији да се не деле и наставе да буду јединствени, као што су били у годинама иза нас.

Брнабић је, упитана да ли Срби имају луксуз да се деле уочи предстојећих избора на КиМ, нагласила да је на то јасан одговор "не".

„ Од када су Срби на КиМ јединствени они су постали значајан фактор, чинилац који мора да се слуша и уважава и допринели су да је њихова позиција боља, али и да позиција Београда много боља и јача у дијалогу са Приштином.

Брнабић је позвала све Србе на КиМ да се не деле, да наставе да буду јединствени као што су били у годинама иза нас .Оцена за кабинет

-„Као што никада нисам нећу ни данас оценити чланове кабинета јавно, то су ствари о које разговарамо на седници и појединачним састанцима. Задовољна сам радом и оним што смо постигли у првих 100 дана, али радимо у ванредним околностима ”, рекла је она.

Додала је и је да лествица оног што мора да се постигне радом сада доста виша него раније.

Вакцинација на КиМ

„Велики број Албанаца се пријавио и за помоћ од 100 евра, имали су користи и што смо послали ПЦР тестове када су били најпотребнији. Велики број становништва на КиМ се пријављује за вакцину, а то говори да ако наставимо овако да радимо можемо да утичемо на стабилност на читавом Балкану ”, казала је премијерка.
О хапшењима претходних дана

„ Ово је био највећи али први ударац, операција се наставља. Задовољна сам како службе раде и завршавају посао. Мислим да било шта што можемо сада да кажемо може да угрози рад и даљу истрагу.

О новом пакету помоћи

„Радимо на томе у сарадњи са председником који је и водио привредни кризни штаб протекле године. Нисам говорила о више детаља, представићемо га званично. Планирамо буџет од 2,5 милијарди евра, покривање макар 50 одсто минималца три месеца, по 60 евра свим пунолетним грађанима, као и по 110 евра пензионерима. Додатна подршка превозницима, то је оно што се за сада зна. Можда ће доћи до промена али представићемо га у наредним недељама ”, рекла је премијерка.
Курир.рс/ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Ana Brnabic premijerka Srbije prvih 100 dana rada Vlade rezultati

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.447.352 посета
Тренутно на сајту: 482 посетилац(a)