ЈКС: Нотари оверавају потписе бирача до недеље у поноћ 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
ЈКС: Нотари оверавају потписе бирача до недеље у поноћ
Trenutno na sajtu: 425       |       Podeli:
10.03.2017 | 0 коментар(а)



Јавни бележници ће током викенда радити на овери потписа до поноћи у недељу 12. марта, када истиче рок за предају кандидатура РИК, наводе из ЈКС.

Кандидати који још нису прикупили 10.000 потписа заказали су термине за излазак јавних бележника на терен, напомиње се у саопштењу Јавнобележничке коморе Србије.

Даље је указано да ће јавни бележници оверавати данас и током предстојећег викенда потписе подршке бирача према хронолошки примљеним захтевима и то: за кандидата Покрета Доста је било Сашу Радуловића, који је закључно са 9. мартом јавне бележнике имао на располагању укупно 1.183 радна сата, затим за Љубишу Прелетачевића Белог, као и за кандидатата Народног слободарског покрета Мирослава Паровића.

Потписи бирача биће оверавани и за Ненада Чанка, Милана Стаматовића, Данијелу Сремац, Александра Поповића, Андреја Фајгеља, као и за све остале потенцијалне председничке кандидате који се тим поводом обрате јавним бележницима.

Овера потписа бирача обављаће се, као и досад, према редоследу пријема захтева за оверу и ван радног времена, у јавнобележничким канцеларијама и на терену.

Овлашћење за оверу потписа бирача има 152 јавних бележника, што уз 21 помоћника и 265 приправника чини укупно 438 лица овлашћених да врше оверу потписа бирача.

Подршку кандидатима за председника бирачи могу дати и самостално у јавнобележничким канцеларијама, уз услов да обезбеде формулар који је могуће преузети на сајту РИК-а или у седиштима предлагача кандидата.

Овера потписа подршке кандидатури наплаћује се по цени од 50 динара, наводи се у саопштењу.

Извор: Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.842.690 посета
Тренутно на сајту: 426 посетилац(a)