Демократе сатима дебатовале о изборима: ДС за бојкот, могућа промена одлуке! 


Danas u Srbiji veoma toplo: Najviša dnevna temperature do čak 33 stepena              Sutra otvaranje nove pumpe na auto - putu „Miloš Veliki” u smeru ka Beogradu              Grejna sezona zvanično se završava danas              Da su danas lokalni izbori u Gornjem Milanovcu SNS osvojila bi više od 53 odsto glasova             

 
Демократе сатима дебатовале о изборима: ДС за бојкот, могућа промена одлуке!
Trenutno na sajtu: 362       |       Podeli:
15.09.2019 | 0 коментар(а)



На седници ГО није било таласања, јер је Лутовац прогурао условну одлуку. Од око 180 присутних,

петоро или шесторо гласало против. Демократска странка одлучила је да бојкотује предстојеће парламентарне изборе, али и да ће наставити борбу за поштене и слободне изборе. Ова одлука усвојена је јуче већином гласова на седници Главног одбора ДС, а према сазнањима Курира, није било већег противљења, јер је странка изашла са компромисним решењем.
- Гласали смо заправо о условном бојкоту. ДС неће учествовати на изборима под постојећим условима, а одлуку може ревидирати уколико се нешто у међувремену промени. Због тако формулисане одлуке није било много таласања. Од око 180 присутних чланова ГО, свега петоро или шесторо је гласало против, а десетак је било уздржано - открива наш извор.

ДС је објавио и интегралну одлуку о бојкоту у којој се наводи да се она заправо односи на уједињени ДС - Демократску странку, Заједно за Србију и Социјалдемократску странку. Као разлог за неизлазак на изборе они су навели тврдњу да „не постоје елементарни услови за слободне и поштене изборе, да власт није испунила ниједан од заједничких захтева опозиције из децембра 2018. и није прихватила ниједан од предлога групе независних стручњака“.
- Демократска странка-Уједињена неће учествовати на предстојећим изборима, али ће наставити активну борбу за слободне и поштене изборе, као и дијалог са представницима међународне заједнице и релевантним домаћим организацијама, а све у циљу нормализовања политичке ситуације у земљи - наводи се у интегралној одлуци демократа.

 
Лидер ДС Зоран Лутовац поручио је на почетку седнице ГО ДС, која је трајала готово четири сата, да „бојкот као средство није сам себи циљ, већ делотворно средство притиска“.

Конститутивна седница новог ДС корак ка уједињењу


 Након седнице ГО демократа, начињен је и нови корак ка уједињењу ДС, Социјалдемократске странке и Заједно за Србију. Ове три странке одржале су заједничку седницу ГО, којој су, поред Лутовца, присуствовали и лидер СДС Борис Тадић и председник ЗЗС Небојша Зеленовић. На овој седници разматране су даље смернице у заједничком деловању, али није било одлучивања о члановима страначких органа.

ГЗС/ Курир.рс




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Demokrate izbori

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.110.750 посета
Тренутно на сајту: 362 посетилац(a)