Корона десетковала продају рибе у малим породичним рибњацима: Ђокићима из Косјерића стигао спас у задњи час 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Корона десетковала продају рибе у малим породичним рибњацима: Ђокићима из Косјерића стигао спас у задњи час
Trenutno na sajtu: 595       |       Podeli:
26.12.2020 | 0 коментар(а)



Косјерић –Епидемија корона вируса погодила је мале и локалне предузетнике, а ова година била је изузетно тешка за породицу Ђокић из

Косјерића , који у селу Сеча Река већ девет година гаје пастрмку у чистој води реке Тмуше и нетакнутој природи, преноси агенција РИНА.

У свом рибњаку Драгана и њен супруг ангажобани се 24 сата, седам дана у недељи, али зарада је исзостала јер су њихови главни купци махом рибарнице, ресторани и хотели који су више више били затворени него радили.

„Пандемија изазвана вирусом Цовид-19 знатно је умањила рибњаку продају, како ка хотелима и ресторанима, који су и сами смањили обим свог рада, тако и ка физичким лицима. Наравно, рибњак и даље узгаја рибу, али је пласман веома отежан“, изјавила је Драгана Ђокић.

Руку помоћи овој породици у новембру месецу пружила је Атлантик група која је откупила пастрмку од рибњака Ђокић, а која ће се користити за нови рибљи назив и имаће назив – Косјерићка пастрмка.

“Ова сарадња је од великог значаја за рибњак. Кроз ову сарадњу у овим тешким условима моћи ћемо да пласирамо своју рибу. Самим пласманом, одржава се продаја већ одгајене рибе, а рибњак може да размишља и о улагањима за наредну годину, што је пре ове договорене сарадње било под знаком питања,“, истакла је Драгана.

Велике компаније су препознале прилику за помоћ, као и пословну прилику, јер нови намаз бренда Аргета несумњиво има велики тржишни потенцијал.

Село Сеча Река богато пастрмком, Фото: РИНА

„Ова прича говори пуно више од развоја новог укуса, што доказује и чињеница да су се компаније одрекле профита. Посвећени смо пружању подршке произвођачима који за своје производе користе домаће сировине изузетног квалитета. Наши потрошачи су све више наклоњени домаћим производима у куповини, тако да су и они значајна подршка домаћој привреди. Због тога нам је важно да производ који ћемо понудити купцима буде доброг квалитета и доступан по приступачним ценама за све, а Косјерићка пастрмка то и показује”, изјавила је Виолета Ковачевић, генерални директор Меркатор-С и додала да се компанија укључила у пројекат "Подржавамо локално" јер већ годинама уназад пружа подршку домаћој привреди.

Менаџмент наглашава да је у овом изузетно тешком времену драгоцена сарадња између компанија - не само већих, већ и сарадња великих компанија са мањим, која је пресудна за успешно решавање стварних економских проблема у земљи. Овакве сарадње могу донети много позитивних промена у локалном окружењу, одржати радна места, промовисати активну локалну заједницу и, пре свега, вратити наду у боље сутра.

 

 

 

РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


SECA REKA KOSJERIC PASTRMKA DRAGANA DJOKIC PREDUZETNIK

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.962.179 посета
Тренутно на сајту: 596 посетилац(a)