Кисић: Могућа оштрија контрола на границама, нисмо разматрали меру карантина, као ни одлуке о затварању школа 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Кисић: Могућа оштрија контрола на границама, нисмо разматрали меру карантина, као ни одлуке о затварању школа
Trenutno na sajtu: 504       |       Podeli:
16.10.2020 | 0 коментар(а)



Заменик директора Института „Батут" Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је да постоји могућност да се у наредном периоду донесу нове, строжије мере,

када је реч о уласку страних држављана у нашу земљу и повратка наших држављана из иностранства.


На конференцији Кризног штаба, Кисић је рекла да су мере на границама за сада непромењене и додала да контрола на границама јесте свакодневна тема Кризног штаба.


Она је појаснила да до сада нису разматране оштрије мере, попут карантина, забране кретања, а да је најважнији параметар по којем се уводе мере попуњеност здравствених капацитета.


„Карантин, који уводе многе европске земље у појединим градовима, за две до три недеље дају резултате. Имајући у виду да је код нас епидемиолошка ситуација још увек стабилна, мада све треба да нас забрине овај растући тренд, нисмо разматрали неку од таквих мера", рекла је Кисић.


Кисић Тепавчевић је изјавила да на Кризном штабу није донета никаква генерална одлука о затварању школа и преласку на онлајн наставу, као и да о томе није ни разговарано.


Кисић је тако одговорила на питање да ли се школе затварају од 1. новембра, с обзиром да се, на констатацију новинара, јављају родитељи ученика који су добили такво обавештење из поједних школа.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kisic tepavcevic karantin mere virus kovid 19 krizni stab

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.511.255 посета
Тренутно на сајту: 505 посетилац(a)