Живковић: Отворени смо за разговор са свима, осим са Дверима 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Живковић: Отворени смо за разговор са свима, осим са Дверима
Trenutno na sajtu: 402       |       Podeli:
18.08.2018 | 0 коментар(а)



Лидер Нове странке Зоран Живковић представио је 15 тачака будућег деловања и позвао на разговоре о сарадњи све опозиционе странке,

покрете и грађанске иницијативе који не сарађују и неће сарађивати са председником Срспке напредне странке Александром Вучићем, осим покрета Двери коме је замерио што је проруски оријентисан.
Живковић је објаснио да је Председништво те странке усвојило 15 тачака, јер су многе позитивне промене које су настале после 5. октобра 2000. године данас поништене. Тачке деловања Нове странке обухватају слободне, законите, демократске изборе, враћање Народној скупштини функције надзорног органа, јасну опредељеност Србије ка Европској унији и транспарентност система избора у правосуђу.
Тај програм деловања поклапа се са 30 тачака које је представио опозициони Савез за Србију, осим по питању решења косовског проблема, јер је Савез назначио како неће прихватити чланство Косова у Уједињеним нацијама.

Живковић је објаснио да нико из Савеза за Србију није Нову странку звао на разговоре, а да је разлика по питању Косова у томе што је Нова странка написала шта је њен програм, а Савез "шта не жели".
"Када пишете предлог било коме, а посебно политичку платформу, онда пишете шта ви нудите и како мислите да то обавите, а не шта нећете. Ја не видим проблем да разговарамо са свима из Савеза за Србију", рекао је Живковић.

Он је додао да Двери не могу учествовати у разговорима са Новом странком о коалицији, јер су проруски оријентисани.
"Нисам обавештен да је формално формирана било која коалиција или било каква друга политичка организација. Чујем најаве да се праве нека окупљања и ово је наш предлог документа који би требало да буде разматран од свих оних који желе добро Србији", рекао је Живковић новинарима.

Како је објаснио, његова странка залаже се за то да преговоре с Приштином воде "озбиљни и часни људи", а да циљ преговора мора бити "миран, безбедан и перспективан живот Срба и свих других на Косову и Метохији", уз учешће међународне заједнице.

Како се наводи у програму, "решење проблема Косова и Метохије немогуће је постићи тако што ће Александар Вучић, лажно и лицемерно, злоупотребити идеје и реторику Зорана Ђинђића. Решење је још мање реално ако део опозиције, суштински и доследно преузме реторику Александра Вучића из деведесетих".

Живковић је додао да би опозиција разговоре о могућој сарадњи требало да обави без учешћа јавности.

Бета/ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.439.971 посета
Тренутно на сајту: 403 посетилац(a)