Двери: Како се рекетира пријепољски спорт 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Двери: Како се рекетира пријепољски спорт
Trenutno na sajtu: 528       |       Podeli:
14.05.2018 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Општински одбор покрета Двери у Пријепољу издали су саопштење у коме

наводе да од када постоји, спорт у овом граду он није био у тежем стању.
Саопштење преносимо у целости:

„Владајућа коалиција на челу са СНС нити се разуме у спорт нити схвата принципе по којима функционишу спортски клубови па је решила да гаси један по један спортски колектив док коначно не „спусти завесу“ и „прогласи фајронт“.
Ако овако наставе, ускоро ни ово мало омладине, која је преостала у Пријепољу, неће имати где да тренира па ће кренути за бољим условима попут многих пре њих. Нема посла, културе па сад неће бити ни спорта.

Владајућа структура је од кад је заузела позиције, своје лоше навике пренела на све сфере живота у Пријепољу па и на спорт. Њима је, изгледа, сасвим нормално да спортисте деле на своје и оне друге, да завађају спортске раднике, да праве паралелне спортске савезе, да једнима уплаћују нереално висока средства за текуће трошкове, а другима безначајна, да од спортиста очекују да буду њихови гласачи и чланови, да шпијунирају спортске раднике да се случајно не би срели или састали са неким из опозиције.

Љубитељима спорта у Пријепољу, најтеже пада нова мода по којој власт очекује од клубова да један део новчаних средстава добијених од Општине, а опредељених искључиво за спортске намене, уплаћују на рачуне разних „теткиних фирми“ за рекламу и промоцију. Овим се убија смисао спорта, а спортски радници увлаче у криминал.

„Случајем Мицановић“, јасно је поручено свима који се баве спортом у општини Пријепоље да је једини начин да добију потребне финансије, које им иначе по закону припадају, да из њих издвоје суму за “рекет“.
Маћехински однос према појединим спортским колективима неминовно ће довести до њиховог гашења и натераће тренере и играче да одустану од посла који најбоље знају да раде или да „спакују кофере“ и потраже нормалне услове за рад у некој другој средини. У том случају, штета ће бити немерљива.

Са друге стране, фаворизовање неких клубова неће ни њима донети ништа добро. Краткорочно гледано, то ће им омогућити извесну финансијску корист али дугорочно гледано, то ће их због сопствене нестручности, негативне селекције као и недостатка спортских мотива, довести у ситуацију да остану и без играча и без клуба.

Преставници актуелне власти не могу никако да схвате да они никоме не дају паре из свог џепа него да распоређују народне паре и да су обавезни да их опредељују и онима који су им симпатични и онима који то нису. Ако се погледају њихове претходне пословне каријере онда и не чуди њихов начин размишљања и политизација спорта.
Бамби Волеј је добио годишња средства са којима може да „покрије“ две утакмице. Тако је Адис Мицановић осветнички кажњен само зато што је пријавио криминал.
Ми питамо, да ли ово рађа реваншизам и какве поделе међу спортистима можемо очекивати кад се једног дана промене политичке улоге?

Пријепољски спортисти су одвајкада били познати по коректности и спортској солидарности, а до чега је дошао спорт у овој општини од кад су се у њега умешали политичари који су бежали са часова физичког васпитања, лако је уочити.
Дошли смо у парадоксалну ситуацију да се већи део власти стиди својих поступака али је немоћан да било шта промени јер је талац коалиционих намиривања и надобудности једног човека.

Очигледно је да су напредњаци љути на Мицановића зато што је у циљу остваривања својих права посегао за “оружијем” којим су управо они дошли на власт – штрајк глађу.
Једно је сигурно – спорт треба вратити спортистима.
ОО Српског покрета Двери у Пријепоље господину Мицановићу даје пуну подршку у његовој праведној борби и молимо га да чува своје здравље.”

ОО Српског покрета ДВЕРИ – Пријепоље




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.945.015 посета
Тренутно на сајту: 529 посетилац(a)