Музеј и Дом културе у новом руху 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Музеј и Дом културе у новом руху
Trenutno na sajtu: 460       |       Podeli:
20.02.2021 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Док се не врате редовним активностима, установе културе у Пријепољу

30 година постојања, у сусрет том јубилеју, урећено је преко 1500 квадрата унутрашњег простора, међу којима су и поједине просторије које нису кречене дуже од једне деценије.

време користе за уређење ентеријера. Након 10 година, окречено је 1500 квадрата у Музеју а доста тога је уређено и у згради Дома културе.

Музеј у Пријепољу 15 .јуна обележава 30 година постојања, у сусрет том јубилеју, урећено је преко 1500 квадрата унутрашњег простора, међу којима су и поједине просторије које нису кречене дуже од једне деценије.

"У претходних неколико дана имали смо обимне молерске радове. Окречене су све унутрашње просторије, од поткровља па све до приземља укључујући и галеријски простор и оделења где се налазе стална етнолошка поставка и стална историјска поставка", каже вд директора Асим Бећировић.

Вредност радова, које је извела пријепољска фирма, Мирсена Рондића износи 230.000.оо динара.

Слична ситуација је и у Дому културе у Пријепољу. Због немогућности да се реализују планиране програмске активности због корона вируса, протекло време је искоришћено за сређивање улаза и унутрашњости зграде Дома културе.

Директорка Дома културе у Пријепољу Адмира Мостарац, фото: ПП Медиа

"Збох немогућности да реализујемо планиране програме, наше време и енергију смо усмерили на сређивање зграде Дома културе, као што смо то и чинили крајем прошле године. Средили смо мермерне делове и улазни део, радили смо и на сређивању просторија које баш и нису видљиве грађанима, али јесу онима који користе Дом културе. Реч је о шминкерници која се тренутно реновира, замењене су и неке цеви а раде се и два купатила", истиче директорка Дома културе Адмира Мостарац.

Она наводи, да Дом културе улаже напоре и у сређивање похабаног намештаја, како се не би куповао нови, а све с циљем да ова зграда поврати стари сјај и спремно дочека прве посетиоце када се ублаже епидемиолошке мере.

 

ПП Медиа / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje muzej dom kulture renoviranje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.141.579 посета
Тренутно на сајту: 460 посетилац(a)