Помозимо Матеју да проговори 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Помозимо Матеју да проговори
Trenutno na sajtu: 728       |       Podeli:
28.09.2018 | 0 коментар(а)



Матеја Ненадовић (2013.) рођен је после термина, у 42. недељи гестације. Остао је без кисеоника, а порођај је завршен хитним царским резом.

Одмах по рођењу је откривена упала плућа, прикачен је на респиратор, а након тога се развија сепса. Месец дана је остао у болници уз антибиотску терапију.

Након тог периода почиње борба са хипотонијом мускулатуре и кашњењем у психомоторном развоју. Матеја је проходао тек у четвртој години. Више пута је био на рехабилитацији, бањском лечењу као и на Неуролошкој клиници ради испитивања и праћења његовог развоја.

Матеја још увек није развио говор и доста касни за својим вршњацима. По мишљењу стручњака, Матеја има потенцијала да даље напредује само му је потребна стимулација и интензиван физикални и дефектолошко - логопедски третман.

На жалост, све то изискује доста новца који породица више није у могућности да обезбеди. Борили су се дуго да Матеја прохода, а сада им тек предстоји борба да проговори како би могао несметано да се игра и комуницира са својим млађим братом и својим другарима у вртићу.

Хуманитарна фондација БУДИ ХУМАН – Александар Шапић прикупља новчана средства за Матеју коме может помоћи слањем СМС на 3030 где ћете уписати 549.

Такође, се може уплатити на динарски или девизни рачун, као и путем линка е-донирај.

За Матејино срећније детињство! Будимо хумани!

Уплата на рачун:

Динарски: 160-516428-76

Девизни: 00-540-0004209.1

IBAN број: RS35160005400004209121

SWIFT/BIC: DBDBRSBG




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.417.398 посета
Тренутно на сајту: 729 посетилац(a)