Уматичена јагњад за 23 домаћинства из фондације Дивац и града Ужица 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Уматичена јагњад за 23 домаћинства из фондације Дивац и града Ужица
Trenutno na sajtu: 488       |       Podeli:
03.07.2017 | 0 коментар(а)



Ужице - У оквиру Пројекта подршке пољопривредницима за развој овчарства на територији града Ужица,

данас је 23 пољопривредних произвођача потписало уговоре са представницима Фондације Ане и Владе Дивац, саопштено ја на сајту града.

Овим пројектом предвиђено је да ова 23 домаћинства добију по седам грла, с тим што су у обавези да они сами купе још три уматичена грла. Укупна вредност пројекта је 3,7 милиона динара, где је град Ужице обезбедио три милиона, а Фондација 700.000 динара.

Говорећи о развоју сточарства на овом подручју, заменик градоначелника Немања Нешић навео је да је кроз осмишљене програме направљен значајан корак напред што се види на терену.

„Док у 2014. години није било уматичених грла на нашој територији, на крају 2016. године тај број је износио 1000. Сада, у овој години, намеравамо да активним мерама у овој области тај број увећамо за 60%, односно за 600 нових грла, “ рекао је Нешић и најавио да ће се на јесен обезбедити средства за још један број домаћинстава која су конкурисала, али у овом кругу нису прошла. На конкурс се, иначе, пријавило 127 пољопривредних домаћинстава.

Нада Обрадовић, представник Фондације рекла је да се пројекти Фондације спроводе у седам општина и градова, а да се четири од њих опредилило за активности у области сточарства. Обрадовићева је додала да је ово још један од пројеката који су Фондација и град Ужице успешно реализовали на корист грађана.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.446.166 посета
Тренутно на сајту: 489 посетилац(a)