Део СНС тражи од Вучића да на изборе изађу сами 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Део СНС тражи од Вучића да на изборе изађу сами
Trenutno na sajtu: 378       |       Podeli:
07.09.2019 | 0 коментар(а)



Београд - Део Српске напредне странке тражи од лидера Александра Вучића да на редовне изборе који ће бити одржани следеће године странка изађе сама, без коалиционих партнера на листи, сазнаје "Блиц".

Лидер напредњака Александар Вучић критиковао је на Главном одбору СНС своје коалиционе партнере, уз најаву да ће имати мање посланичких места, да су они који се највише боре малобројни из СНС-а, да "ове друге ни микроскопом не може да нађе".

- Сарађиваћемо и даље, али ћемо тачно да измеримо снагу СНС и снагу других - рекао је Вучић.

За прекид сарадње се, међутим, на затвореном делу ГО изјаснио посланик СНС Владимир Ђукановић, а извор "Блица" каже да се са њим слаже и већина који су тога дана били у београдској хали "Пинки".

- Ђукановић је био један од четворице који се јавио за реч на седници Главног одбора. Критиковао је људе из СНС који су се окористили уз помоћ странке, али је критиковао и коалиционе партнере и неколико пута питао "шта ће нам прилепци?". И у праву је, већина у странци мисли да су коалициони партнери ту када треба убрати плодове власти, али не и када се преузима одговорност - каже извор "Блица".

На то указује и потпредседник СНС Миленко Јованов.

- Чињеница је да огромна већина наших коалиционих партнера углавном ћути и не улази чак ни у најбенигније полемике са опозиционим странкама. И не само то, мало, мало па се појаве у медијима са неким ставом који благе везе нема са заједничком политиком коалиције, па се људи питају како се тих генијалних ставова нису сетили пре избора, па да знамо да не можемо заједно. Поставља се питање која је њихова улога у коалицији. Да буду министри и глуме финоћу у складу са стихом "Забрањеног пушења": "Ја са свима најбоље, ја са свима фин", пита Јованов и додаје:

- Е, онда би било лепо да провере како народ гледа на то њихово понашање, на генијалне политичке идеје, а на нашој листи треба да буду они који су показали да им је стало до политике коју водимо и да су спремни да се за њу боре.

Напредњаци су за прошле изборе 2016. на листи имали 11 коалиционих партнера. Највећи број посланика добила је Социјалдемократска партија Расима Љајића (10) и ПУПС Милана Кркобабића (девет). СПО и Вулинов Покрет социјалиста добили су по три посланичка места, а Покрет Снага Србије Драгомира Карића - два. Карић је још пре два дана рекао за "Блиц" да ће предложити Вучићу да партнерима из коалиције, али онима који нису оправдали његово поверење, каже да изађу сами на изборе и провере колико ће процената освојити.

Лидер СДПС Расим Љајић каже за "Блиц" да би већина странака да је на месту СНС исто размишљала, али и да би за њих било добро што пре да знају на чему су.


- Па, то би била легитимна одлука странке која је стожерна у коалицији. Ако СНС процењује да је за њих боље да самостално иђу на изборе, онда се томе нема шта приговорити. Већина странака, да је у позицији СНС, вероватно би слично размишљала. Нема ту места никаквој љутњи или разочарању. Свакако би за нас било добро да ту одлуку сазнамо што пре, да бисмо могли благовремено да се спремамо за изборе, у новим околностима - каже Љајић.

Те би припреме, очигледно, тешко поднео ПУПС јер посланик ове странке Момо Чолаковић искрено за "Блиц" каже да се залаже за излазак на изборе са СНС.


- Ипак, пет одсто је велико и баш због тога се залажем за коалицију. Ми смо дали велики допринос, а на стожерној странци је да донесе коначну одлуку - подсећа Чолаковић.


Дачић: Рано је причати о месту премијера

 

Коментаришући ранију изјаву председника Јединствене Србије Драгана Марковића Палме, странке која је традиционално у коалицији са СПС, да ће кандидат за мандатара те коалиције на предстојећим изборима бити председник СПС, Дачић истиче да то није било усмерено против било кога, али је у шали додао да ће свакако са њим морати да поразговара о томе.

Прерано је говорити о кандидатима за премијера СПС на предстојећим изборима и, по правилу, место мандатара припада странци која освоји највише гласова - рекао је Дачић.

 

Блиц/ ГЗС  




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vucic izbori

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.926.267 посета
Тренутно на сајту: 377 посетилац(a)