Трансфер станица Прелићи код Чачка потпуно очишћена, у најкраћем року уклоњено 100 тона отпада 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Трансфер станица Прелићи код Чачка потпуно очишћена, у најкраћем року уклоњено 100 тона отпада
Trenutno na sajtu: 384       |       Podeli:
13.02.2021 | 0 коментар(а)



Чачак – Након што је данима уназад на трансфер станици Прелићи код Чачка долазило до гомилања огромних количина смећа,
Очишћен нагомилан отпад на трансфер станици у Прелићима код Чачка, фото: РИНА

она је данас потпуно очишћена и уклоњено је преко 100 тона отпада, преноси агенција РИНА.

„Уз ангажовање додатне механизације успели смо сав заостали отпад да транспортујемо од Чачка до Ужица. Сви контејнери су потпуно празни и све чисто. Платили смо и приватну фирму која је одвезла четири туре, тако да је овај проблем у потпуности решен“, изјавио је за РИНУ, директор ЈКП „Дубоко“ Момир Миловановић.

Директор ЈКП „Дубоко“ Момир Миловановић

 

Проблем са задржавањем смећа на трансфер станици у Прелићима настао је због кварова на камионима који су у власништву Регионалне депоније Дубоко, а успорен транспорт претио је да постане потенцијални еколошки проблем.

„Грађани нису осетили последице, али да се ситуација није брзо решила могла је бити заиста алармантна. Комунално предузеће из Чачка дневно на трансфер станицу довезе око 150 тона отпада и неопходно га је редовно транспортовати до Ужица јер свако нагомилавање представља велики проблем“, рекао је Петар Домановић, директор ЈКП „Комуналац“ из Чачка.

Транспорт отпада са Потпећког језера, према речима Момира Миловановића, нема никакве везе са успореним одвожењем отпада из Чачка у Дубоко.

„Све што је стигло са језера Потпећ је плутајући отпад и ми вршимо његову селекцију. Ниједан килограм тог отпада неће завршити на телу депоније тако да нема бојазни да у Дубоком нема довољно места. Она је спремна да прихвати сав отпад за који је задужена. Наш рад показује да смо иако у доба епидемије корона вируса, остварили добре резулатате у претходној години, тако да то неће бити другачије ни сад“, рекао је директор Регионалне депоније Дубоко.

У плану су радови на проширењу и стабилизацији тела депоније Дубоко који почињу крајем марта. Радови ће трајати неколико месеци, а одлагање отпада на проширени део требало би да почне у августу. Министарство за заштиту животне средине за ову инвестицују определило је 96 милиона динара.

ГЗС/РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


transfer stanica prelic smece

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.174.385 посета
Тренутно на сајту: 384 посетилац(a)