У Тополи одржана кампања „На матуру без аутомобила“ 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
У Тополи одржана кампања „На матуру без аутомобила“
Trenutno na sajtu: 347       |       Podeli:
13.05.2022 | 0 коментар(а)



Топола – У Средњој школи „Краљ Петар I“ у Тополи, одржана је кампања „На матуру без аутомобила“. Општина Топола се прикључила овој кампањи која је усмерена ка унапређењу

безбедности младих у саобраћају, као најугроженије категорије.

 „Циљ кампање је повећање свести младих о безбедном понашању у саобраћају. Кампања је спроведена за ученике завршних разреда  Средње школе. Испред школе су били постављени симулатори превртања и чеоног судара возила а након тога одржано је предавање где су и жртве удеса пренели своје искуство младима како се треба понашати у саобраћају“, рекла је Снежана Јеремић, члан савета за координацију и безбедност саобраћаја на путевима на територији општине Топола. 

Фото: ТопПрес

Ученици су имали прилику да учествују у кампањи и да на личном примеру осете колико је употреба појаса у аутомобилу заиста важна.

„У склопу кампање ‘на матуру без аутомобила’, Агенција је дошла у Тополу са два симулатора који нам показују који је значај и улога појаса.  Симулатор чеоног судара  је симулација чеоног судара при брзини од 6 км на сат, грађани осете непријатности појаса и створе слику колико су те силе јаке при 10 или 20 пута већим брзинама. Други симулатор где дође до превртања возила, видимо да нас појас задржава за седиште и спречава контакт возача и путника, спречава испадање путника. Појас је важан сегмент безбедности саобраћаја, смањује смртност за 50 одсто на предњем седишту али га грађани користе тек око 80 одсто по задњем попису“, изјавио је за ТопПрес Мирко Коковић испред Агенције за безбедност саобраћаја. 

Симулацијама као и на трибини присуствовао је и заменик председника општине Топола Мирко Радовановић.   Кампању спроводи Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије у сарадњи са Министарством унутрашњих послова и Министарством просвете, науке и технолошког развоја.

ГЗС/ ТопПрес

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Matura automobil kampanja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.377.206 посета
Тренутно на сајту: 348 посетилац(a)