Сутра Дан жалости у Србији 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
Сутра Дан жалости у Србији
Trenutno na sajtu: 399       |       Podeli:
14.03.2015 | 0 коментар(а)



Влада је прогласила Дан жалости недељу 15. март због погибије седам особа у паду војног хеликоптера.

Премијер Александар Вучић рекао је да су у паду хеликоптера страдали мајор Омер Мехић, капетан Милован Ђукалић, заставник Небојша Драјић, механичар летач заставник Иван Миладиновић, лекар Џевад Љајић, анестетичар Мирослав Веселиновић, као и болесна беба из породице Адемовић из Новог Пазара стара пет дана.

"Желим да вас обавестим да је синоћ у 22:31 изгубљен контакт радио везом са ваздухопловом ХТ48 и он је изгубљен са радара", рекао је Вучић.

Омер Мехић је у својој каријери спасио преко 1000 људи, управљао је хеликоптером који је пребацио Александра Вучића до Фекетића прошле године и 2008. је преживео пад хеликоптера. Иван Миладиновић је учествовао у акцији спасавања поплављених у Обреновцу.

Министар одбране Братислав Гашић оценио је да су пилоти који су погинули у паду хеликоптера били најбољи пилоти које је Војска Србије имала.

"Њихова погибија је немерљив губитак за нас. Ти пилоти су летели у операцијама спасавања широм Србије а летелица којом су управљали је била једна од најбољих у саставу ВС, намењена операцијама трагања и спасавања и опремљена свим уређајима за летење ноћу и у сложеним условима", казао је Гашић на ванредној седници Владе Србије.

Влада Србије изјавила је саучешће породицама страдалих и позвала медије да и данас ускладе свој садржај са одредбама о дану жалости.

Законом о дану жалости предвиђено је да заставе буду спуштене на пола копља, како на државним институцијама тако и на спортским манифестацијама.

На јавним местима, у кафићима, ресторанима и другим локалима забрањено је емитовање забавне и народне музике, односно одржавање забавних програма.

Према Закону, Влада дан жалости проглашава после нарочито трагичног догађаја, тешке несреће која за последицу има смрт, рањавање или тешко оштећење здравља већег броја људи или у случају смрти високог државног функционера, а, када процени, може да га прогласи и у случају смрти личности која је имала велике заслуге за земљу.

Извор – 021.rs




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Рекламирајте се на порталу Гласа западне Србије

Телефон: 032 347 001 | Мејл: redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.131.239 посета
Тренутно на сајту: 399 посетилац(a)