Оштетили државу за скоро два милиона евра 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Оштетили државу за скоро два милиона евра
Trenutno na sajtu: 368       |       Podeli:
26.06.2019 | 0 коментар(а)



Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Србије, у сарадњи са Пореском полицијом и надлежним тужилаштвима, у више
Oштетили државу за скоро два милиона, Фото: ГЗС

одвојених акција у циљу спречавања финансијског криминала и корупције, ухапсили су 28 особа, док су против осам особа поднете кривичне пријаве.

Акције су спроведене на територији Београда, Ниша, Пожеге, Kрагујевца, Kраљева, Суботице, Лесковца и Врања, а осумњиченима се на терет ставља да су од 2014. године извршили различита кривична дела, међу којима су пореска утаја, злоупотреба службеног положаја, злоупотреба положаја одговорног лица, фалсификовање службене исправе, фалсификовање новца, проневера у обављању привредне делатности, превара, неосновано добијање и коришћење кредита и друга кривична дела.

Сумња се да су извршењем ових кривичних дела оштетили буџет Републике Србије и друга правна и физичка лица за скоро два милиона евра.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, по налогу Вишег јавног тужилаштва у Kраљеву ухапсили су Б. Ђ. (1976), одговорно лице ПД „Хосана“ и М. С. (1972), обојица из Пожеге, А. Д. (1982) и, М. Д. (1980), обоје из Ужица, и Б. С. (1969) из Kраљева, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица у саизвршилаштву.

Осумњичени Б. Ђ. је користећи свој положај и овлашћења, сачињавао лажну документацију о пријему замрзнутог воћа и амбалаже, која никада није доспела у ПД „Хосана“, а коју пољопривредна газдинства преко којих су пословали А. Д. и М. Д., као и фотокопирница у власништву Б. С. никада нису ни произвели нити набавили. Kако се сумња, Б. Ђ је са фалсификованом документацијом омогућавао противправну исплату новца у укупном износу од око 62.697.797 динара, а који су подизали са рачуна или примали у готовини.

На тај начин осумњичени су прибавили противправну имовинску корист у износу од 62.697.797 динара за који износ је оштећено ПД „Хосана“.

Такође, постоје основи сумње да Б.Ђ. у магацин никада није запримио робу коју је фактурисало ПД „Хосана“ већ је користио за своје личне потребе, а ту робу је ово привредно друштво уредно измирило. На овај начин он је, како се сумња, прибавио за себе и друге противправну имовинску корист у износу од 4.637.922 динара, а на штету ПД „Хосана“.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова након чега су, уз кривичну пријаву, приведени Вишем јавном тужилаштву у Kраљеву, наводи се у саопштењу ПУ Ужице.


ГЗС





PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


hapsenje drzava policija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.139.410 посета
Тренутно на сајту: 368 посетилац(a)