Селима 12 километара асфалта 



 
Селима 12 километара асфалта
Trenutno na sajtu: 635       |       Podeli:
02.10.2017 | 0 коментар(а)



Нова Варош - У протекла два месеца је на подручју 11 сеоских месних заједница у општини Нова Варош асфалтирано

је више од 12 километара локалних саобраћајница. Радове вредне око 45.000.000 динара финансирала је локална самоуправа.

Из општинске касе, средствима од око 30.000.000 динара, плаћени су и пројекти на унапређењу путне инфраструктуре у самом граду, на чијој ће територији до краја грађевинске сезоне нове метре асфалта добити седам градских улица. Надлежни у локалној самоуправи задовољни су оваквим учинком.

- Грађевинска сезона је била успешна, реализовали смо готово све зацртане планове и програме у области изградње и одржавања путних праваца по селима и у граду. Овог пута су на висини задатка били и путари који су се прилагодили од ове године нешто ригорознијим условима тендера, поштујући рокове и квалитет извођења радова, истиче Дејан Грбић, шеф општинског Одељења за инвестиције.

Нове метре асфалта су током лета добили мештани Рутоша, Радоиње, Негбине, Акмачића, Дражевића, Бистрице, Божетића, Јасенова, Беле Реке, Вранеша и Кућана. На подручју ових месних заједница изграђене су нове деонице пута у просеку дуге од 500 метара до 1,5 километар. Неимари локалне фирме "Путеви Златар" су тако своју механизацију ангажовали на асфалтирању 13 путних праваца по селима, а неколико послова били су поверени и предузећу "Нови Пазар пут".

Путари тренутно раде на модернизацији путног правца на деоници Штитково-Б.Трудово (МЗ Божетићи), на потезу од Локви до Јаџића (МЗ Јасеново), а до краја грађевинске сезоне у плану су и радови на изградњи трасе Жунићи-Пећинска превија (МЗ Бела Река), као и модернизација пута од Цркве у Акмачићима до Росића. Из локалне самоуправе најављују и да ускоро следи тендерска процедура за нове метре асфалта у Вранешима (Сидро-Друловићи) и Акмачићима (Вилови-Мандићи). Када су села у питању, ускоро се очекује и реализација пројекта изградње спортских терена у Кућанима, који ће општинску касу "олакшати" за око 4,3 милиона динара.

Током лета радило се и у самом граду. Модернизоване су улице Ћамила Сијарића и Јевстатија Караматијевића, у току су радови на асфалтирању деонице у Улици Филипа Вишњића, а ускоро и на делу Вранешког пута и краку у Роде Стевовића. Асфалтна подлога постављена је и на Златару - приступница и плато крај балон хале и пешачке стазе ка хотелу "Панорама". Ових дана требало би да се уђе у тендерску процедуру за изградњу спортских терена у насељу Петловац, који ће коштати око 960.000 динара, док млађи основци са нестрпљењем очекују завршетак радова на уређењу школског дворишта при "старој" згради осмољетке у Новој Вароши. Ова инвестиција је вредна око 2,4 милиона динара.

- Најмлађи житељи града добиће коначно свој кутак и у централној градској зони. На доњем платоу Трга војводе Петра Бојовића, на површини од око 200 квадратних метара, ове јесени биће изграђено вишенаменско дечје игралиште, опремљено бројним модерним справама и реквизитима. Игралиште са полигоном биће осветљено, под видео надзором и, у безбедносном смислу, у потпуности осигуран у складу са атестима и сертификатима Европске уније - каже Дејан Грбић и додаје да ће се овај пројекат намењен најмлађима финансирати из буџета Општине Нова Варош, средствима од око 5,4 милиона динара. Радови ће почети чим буде окончана тендерска процедура за избор извођача посла.

Први метри асфалта у Трудову

Асфалт је коначно стигао и на подручје села Горње Трудово на падинама Чемернице. Неимари "Путева Златар" су прошле седмице средствима локалне самоуправе асфалтирали деоницу дугу један километар испод првих кућа изнад Трудовачке реке до Џекулића. У суседном Јасеновачком Трудову и Ојковићи још увек, међутим, сањају асфалт а ова два села су сада једина у општини без деонице савременог коловоза.

Извор: Данас, Р. Поповић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.154.733 посета
Тренутно на сајту: 636 посетилац(a)