Eпидемиолошка ситуација у Горњем Милановцу стабилна, Дом здравља запослио још медицинских радника 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Eпидемиолошка ситуација у Горњем Милановцу стабилна, Дом здравља запослио још медицинских радника
Trenutno na sajtu: 406       |       Podeli:
27.03.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Епидемиолошка ситуација у Горњем Милановцу није промењена,

рекао је Милорад Димитријевић, члан Штаба за ванредне ситуације ове општине. У самизолацији је 218 лица, број варира за 1 до 2 јер су углавном у питању возачи.

„У предходна 24 сата није било кршења изолације нити забране кретања у време полицијског часа. Call центар је активан без прекида а број позива пензионера у вези са исплатом пензија значајно је смањен”, каже Димитријевић и додаје да је све више старијих лица која зову због пријаве за доставу пакета помоћи која је предвиђена за све са пензијама мањим од 30.000 динара.

Димитријевић је нагласио да се од ПИО Фонда у наредних дан - два очекују спискови са подацима особа које испуњавају критеријум, на основу којих ће бити вршена достава пакета.

Иако је у вестима Телевизије Прва синоћ објављено да је једно лице из Горњег Милановца смештено на инфективну клинику у Чачку, из Штаба за ванредне ситуације кажу да верују да је дошло до пермутације података, јер располажу информацијом да су два лица из општине Лучани смештена на овом одељењу, а објављено је да је у питању само једно. Димитријевић каже да верује да информација није злонамерно пренета и наглашава да је из Горњег Милановца само једна особа заражена вирусом корона, налази се на кућном лечењу а запослена је у Чачку.

У недељу ће одређени малопродајни објекти бити отворени од 04-07 ујутру за старије од 65 година.

 „У току дана Штаб за ванредне ситуације извршиће ревидирање списка продавница из два разлога”, рекао је Димитријевић и додао „први разлог је што желимо да проширењем броја будемо што више на услузи овој старосној категорији становништва, а други јер је велики број власника продавница изразио жељу да буде доступан суграђанима”.

Девет доктора и 12 сестара добило стални радни однос у Дому здравља у Горњем Милановцу

„Јуче је од Министарства здравља  добијена сагласност за пријем у радни однос на неодређено време девет лекара и 12 сестара.  Одеђени број  сестара је већ имао уговор на неодређено али нису биле укључене у апликацију”, рекао је др Александар Чивовић, члан Штаба за ванредне ситуације и вд директора Дома здравља и додао  да је медицинско особље  у овом броју  више него спремно да испуни задатке који су пред њима.

У поподневним сатима један обављен је транспорт у Клинички центар  у Крагујевцу, лице код кога је развијена клиничка слика и биће урађен  тест на COVID-19. У питању је лице коме је пре годину дана дијагностикована опструктивна болест плућа и  код кога је за један дан дошло до значајне промене стање, па је у крагујевачком Центру прикључено на респиратор. Према јутрошњим информацијама стање овог пацијента је стабилно.

Стигао рендген апарат у Општу болницу

„Рендген апарат је јуче испоручен у Општу Болницу од стране Војске Србије и набављена је сагласност Агенције за јонизуће зрачење”, рекао је данас др Предраг Шутић, члан Штаба за ванредне ситуације општине Горњи Милановац и вд директора Опште болнице.

„Стручно лице ће склопити апарат и проверити функције. Иако је рендген из 1989. године, потпуно је нов, у оригиналном паковању и до сада није коришћен”, каже Шутић и додаје: „имајући у виду карактеристике, апарат је одличан. До краја викенда планирано је да буде активиран , теситиран и спреман за употребу”.

На грудном одељењу Опште болнице урађене су припремне радње, сепарација делова зграде за случај појаве епидемије и пријем пацијената за које је индуковано болничко лечење.

 

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GORNJI MILANOVAC VIRUS KORONA MILORAD DIMITRIJEVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.500.338 посета
Тренутно на сајту: 407 посетилац(a)