Тафе покреће производњу нове серије ИМТ трактора у Јарковцу почетком следеће године 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Тафе покреће производњу нове серије ИМТ трактора у Јарковцу почетком следеће године
Trenutno na sajtu: 618       |       Podeli:
17.05.2019 | 0 коментар(а)



Симбол српске ратарске механизације ИМТ привлачи највећу пажњу на овогодишњем Сајму пољопривреде у Новом Саду.

Заинтересовани посетиоци тискају се око изложених модела ИМТ 539, ИМТ 549, ИМТ 565 и ИМТ 577. Наравно, перјаница производње, за који су многи емотивно везани, јесте ИМТ 539. На овогодишњем Сајму цена му је без кабине 11.490 ЕУР, а са кабином 12.290 ЕУР.

- Интересовање за овим моделом никада није јењавало. Због устињености поседа, због структуре биљне производње код нас, због власничког удела, тај трактор је незаменљив. Ако не доминира као први трактор у домаћинствима, обавезно се појављује као трећи или четврти за неке мање послове - објашњава Милан Пршић, власник и директор Агроуниверзала из Горњег Милановца, који је дилер Тафеа за ове тракторе. Уз њих, дилер је и партнерска фирма Агрогас из Младеновца.

Индијска групација Тафе, која годишње произведе 150.000 трактора, а која је власник ИМТ-а, у фабрици у Јарковцу требало би почетком следеће године да отпочне производњу ИМТ трактора.

- Тренутно се код нас трактори склапају, јер и Тафе и ИМТ трактори долазе у растављеном стању. Финанлни процес производње креће пред крај године. За то време ће бити израђена инфраструктура, нова фабрика у Јарковцу, сви потребни садржаји, алати и технологија. Тада ће се производити као домаћи производ - појаснио је Пршић.

Како је у изјави за Танјуг рекао заменик директора компаније Тафе Камал Ахуђа, у овој години ИМТ ће произвести око 500 трактора у фабрици у Јарковцу, а 2020. године постројење ће бити проширено до приближно 1.000 трактора:

- ИМТ-ови модели, које смо представили на Сајму, састављени су у фабрици Јарковац, а до краја године биће састављена још два модела, ИМТ 565 и ИМТ 577. Почетком следеће године почеће да ради нова хибридна фабричка линија за склапање трактора у Јарковцу. Тафе је такође успешно развио четири кабине за моделе ИМТ 539, ИМТ 549, ИМТ 565 и ИМТ 577, које су дизајнирали српски инжењери.

Када је реч о Тафе моделима, Милан Пршић је најавио да ће они временом прећи у магна серију, модернију, савременију и мало скупљу, а све те иновације ће се временом претакати и имплементирати и у ИМТ тракторе. Модели који су изложени на сајму су ТАФЕ 4615, ТАФЕ 6515 и ТАФЕ 8515.

Оно што је посебна занимљивост јесте да је првог дана сајма продат први ИМТ трактор из нове серије Словенцу Тонију Савли. Он је овај пословни потез прославио уз ракију од дуње нашег глумца Ненада Јездића, рекавши да никада није пио бољу.

ГЗС/еКапија,Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.099.443 посета
Тренутно на сајту: 618 посетилац(a)