„Поносна картица“ пример афирмативне мере подршке породици 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
„Поносна картица“ пример афирмативне мере подршке породици
Trenutno na sajtu: 802       |       Podeli:
16.08.2018 | 0 коментар(а)



Представници Координационог тела за родну равноправност Владе Републике Србије, којим

председава потпредседник Владе Зорана Михајловић, одржали су састанак са представницима Покрета за децу „Три плус“, који је основан са циљем пружања помоћи породицама са троје и више деце, саопштено је на сајту Владе Републике Србије.

Председник поменутог покрета Владица Гавриловић објаснио је да је, с обзиром на то да у Србији постоји приближно 138.000 породица са троје и више деце, покренута акција „Поносна картица“, која се реализује у сарадњи са локалним самоуправама и друштвено одговорним компанијама.

Циљ ове акције је, како је навео, да се породицама помогне и омогући коришћење олакшица и попуста при куповини неопходних потрепштина.

Према његовим речима, свака породица која поседује картицу на овај начин уштеди годишње до хиљаду евра.

Саветник за родну равноправност потпредседника Владе Љиљана Лончар истакла је да „Поносна картица“ представља добар пример афирмативне мере подршке не само женама, већ целој породици и да овакав вид помоћи може бити компонента за родно одговорне буџете.

Лончар је оценила да свака локална самоуправа треба да уведе мере које породицама са троје и више деце олакшавају свакодневицу.

С обзиром на то да су сви обавезни да до 2020. године уведу родну компоненту у своје буџете, активности попут бесплатних уџбеника, бесплатних тренинга у локалним спортским клубовима, бесплатне ужине за треће и свако наредно дете или бесплатног паркинга за ове породице, представљају добре примере подршке, нагласила је она.

На састанку је саопштено и да ће Координационо тело за родну равноправност наставити да подржава ову и сличне иницијативе, које имају за циљ пружање помоћи онима којима је она најпотребнија.

 

 

Глас западне Србије

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.072.063 посета
Тренутно на сајту: 802 посетилац(a)