Браћи Милосављевић добри људи поклонили ждребицу 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Браћи Милосављевић добри људи поклонили ждребицу
Trenutno na sajtu: 424       |       Podeli:
12.07.2020 | 0 коментар(а)



Лучани – Хитри коњи породице Милосављевић који су годинама извлачили дрва на планини
Милосављевићи добили на поклон ждребицу, фото: РИНА

и тако укућанима доносили зараду и ове године отишли су на Тару, али последњи пут. Десет вредних животиња усмртила је набујала Морава, а Вељко Милосављевић  је тешком муком остатке животиња које је пронашао кад се вода повукла, ставио на камион и одвезао на хранилиште, преноси агенција РИНА.

„У ово време сваке године би ишли на Тару и извлачили дрва, биле су то изузетне животиње. Најтежи тренутак у мом животу био је кад сам своје мртве коње, које смо пазили као чланове породице пронашли мртве и запетљане у дрвећу. То је слика која кида душу. Размишљали смо шта ћемо са њиховим остацима и одлучили да их одвеземо на хранилиште на Тари, које служи за прехрањивање мрких медведа и осталих животиња у Националном парку“, изјавио је Вељко за РИНУ.

Чувши за тужну судбину вредне и честите породице Милосваљевић, којој је поплава однела чак 17 коња, јавили су се бројни добри људи који су желели да помогну овим великим радницима.

„Један човек из Нове Вароши поклонио нам је младу ждребицу. Сада је она део наше поридице, са тих неколико коња које смо успели да сачувамо. Ударац јесте био тежак, али покушаћемо да се опоравимо. Овакав потез годвори да још увек има итекако добрих људи који су осетљиви на туђу несрећу. Ова ждребица дала нам је подстрек да поново нашим имањем галопира много коња, као што је било пре ове катастрофалне поплаве“, каже Вељко.

Са преосталих шест коња овај вредни младић заједно са браћом, ради колико може и извлачи дрва са неприступачних терена. Нада се да ће својим радом поново упети да стекну оно што је однела водена стихија.

РИНА (ГЗС)




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


MILOSAVLJEVICI POKLON ZDREBICA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.395.808 посета
Тренутно на сајту: 425 посетилац(a)