Саопштење полиције: Ухапшени бивши председници општина Пријепоље и Ариље 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Саопштење полиције: Ухапшени бивши председници општина Пријепоље и Ариље
Trenutno na sajtu: 463       |       Podeli:
12.11.2020 | 0 коментар(а)



Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин одржао је колегијум са начелницима
Драгољуб Зиндовић, Милош Недељковић, фото: ГЗС

Управе криминалистичке полиције на коме је похвалио припаднике Посебног одељења за сузбијање корупције који су данас ухапсили 28 особа осумњичених да су починилe више кривичних дела којима су оштетилe буџет Републике Србије за више милиона динара, наводи се на сајту МУП-а.

„На колегијуму су дефинисани приоритети у раду Управе криминалистичке полиције којој ће посебан акценат бити на борби против организованог криминала, посебно наркотрафикинига.

У акцији усмереној на сузбијање финансијског криминала и корупције, 28 осумњичених ухапшено је у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, а терете се да су починили више кривичних дела злоупотреба службеног положаја, трговина утицајем и злоупотреба у вези са јавним набавкама.

Акција је спроведена на територији општина Пријепоље и Ариље, као и града Новог Пазара, а међу ухапшенима су бивши и садашњи функционери општине Пријепоље, Ариље и града Новог Пазара, као и директори појединих јавних предузећа из тих градова. Кривична пријава у редовном поступку поднета је против три особе.

Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су бившег председника општине Пријепоље Д. З. (1965), одговорно лице вртића „Миша Цвијовић“ И. К. (1978), као и шесторо службеника општине Пријепоље, због постојања основа сумње да су починили кривична дела злоупотреба службеног положаја, злоупотреба службеног положаја у помагању и трговина утицајем. Кривична пријава у редовном поступку биће поднета и против одговорног лица Туристичке организације Пријепоље.

Полиција је у Ариљу ухапсила бившег председника општине Ариље М. Н. (1956), заменика председника општине Ариље Б. В. (1965), руководиоце општинске управе Ариље Г. П. (1964) и Р. Н. В. (1962), функционера Месне заједнице Крушчица Т. К. (1975), фудбалског функционера „Будућност“ из Ариља М.С. (1951), бившу радницу општине Ариље, као и власнике два привредна друштва са територије општине Ариље, због постојања основа сумње да су починили кривична дела злоупотреба службеног положаја.

Полиција ће и против бившег председника општине Ариље З. Т, поднети кривичну пријаву у редовном поступку. Они се терете за злоупотребе и махинације у поступку јавних набавки. Осумњичени ће, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежном тужилаштву”, наводи се у саопштењу.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje arilje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.445.843 посета
Тренутно на сајту: 464 посетилац(a)