Недимовић: Цену малине у 2018. одређује тржиште 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Недимовић: Цену малине у 2018. одређује тржиште
Trenutno na sajtu: 468       |       Podeli:
27.01.2018 | 0 коментар(а)



Министар пољопривреде Бранислав Недимовић изјавио је јуче да не може да предвиди да ли ће цена малине

у 2018. години бити већа него прошле године, и да ту цену одређује тржиште, а не он.

,,Ми гледамо да нашим активностима и отварањем различитих канала за дистрибуцију производа повећамо тражњу, а самим тим и цену” рекао је Недимовић додајући да је питање да ли ће цена у овој години бити виша него у претходној - погрешно питање.

,,То је погрешно питање не зато што не знам, ми пратимо очекивања али ја кад кажем очекујемо то и то - онда сви мисле да ће бити баш тако” каже Недимовић.

Ипак, као могући знак, Недимовић је поменуо да је тренутно у Ццилеу берба малина и да је цена за 15 одсто већа него што је била прошле године у ово време.

,,То је наша конкурентска земља када је реч о западном тржишту, видећемо како ће се ту ствар развијати” рекао је Недимовић.

Цена малине, сматра он, није основни проблем, већ је проблем да задржимо постојеће тржиште а да такође отворимо ново.

,,Ако будемо нападали са већом количином робе исто тржиште, падаће нам цена, ако будемо расли са производњом исто ће нам се десити” рекао је.

Недимовић каже "да је чуо" да је цену малине оборила увозна малина, а како каже, Србији је осам одсто укупног извоза био увоз који смо имали углавном са простора где живи српско становништво на простору Босне и Херцеговине и на простору јужне српске покрајине.

 

Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.931.977 посета
Тренутно на сајту: 468 посетилац(a)