Бродаревци се гуше у смраду фекалија, општинари обећали да ће се проблем трајно решити следеће седмице 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Бродаревци се гуше у смраду фекалија, општинари обећали да ће се проблем трајно решити следеће седмице
Trenutno na sajtu: 358       |       Podeli:
24.11.2021 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Мештани бродаревског насеља Граховишта ових дана изложени су несносном
Фекалије се излиле на улицу, фото: ГЗС

смраду фекалија, које се изливају из цеви недовршене канализационе мреже.

„Представници проше власти овде су обећали градњу канализационе мреже и заиста врло брзо почело је копање и постаављање цеви, али се није урадило до краја, односно цев није уведена даље у постојећи канализациони систем. Како сам сазнао и ово што је урађено није имало пројекат, а на тај систем је прикључено више од 30 домаћинстава”, казао је за Глас западне Србије мештанин овог насеља Мевлудин Мујезиновић.

Несносан смрад шири се насељем Граховиште, фото: ГЗС

Он је истакао да се фекалије изливају на улицу и да су они у страху од могуће заразе.

„Обратили смо се надлежнима у општини и они су нам рекли да је за наставак и прикључење у центзрални канализациони систем потребно прво урадити пројекат, а ми се плашимо да ће се то одужити и да ће се и ово обећање завршити исто као и код њихових претходника”, прича Мујезиновић.

Место где канализациона цев завршава, фото: ГЗС

Трагом ове информације обратили смо се члану општинског већа Армину Мујезиновићу из Бродарева, који нам је потврдио да је ситуација заиста алармантна, али да је пројекат урађен као и да су обезбеђена средства у износу од милион динара за повезивање постојеће канализационе цеви на канализациони систем.

„Наше комунално предузеће је урадило пројекат, али су опредељена средтва недовољна јер су у међувремену поскупеле цеви, па је Веће морало поново да донесе одлуку о обезбеђењу недостајућих средстава. Сада је и то завршено и већ следеће седмице крећу радови, како би се овај проблем решио”, казао је Мујезиновић.

фото: ГЗС

Он је истакао да ће и поред тога што ће се проблем изливања решити остати спорно легализовање тог крака грађеног без пројекта и дозволе.

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PRIJEPOLJE BRODAREVO KANALIZACIJA FEKALIJE IZLIVANJE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.260.329 посета
Тренутно на сајту: 358 посетилац(a)