Нови сјај Краљевог трга на Златибору: Подно грејање, клизалиште на језеру и фонтана од 120 метара 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Нови сјај Краљевог трга на Златибору: Подно грејање, клизалиште на језеру и фонтана од 120 метара
Trenutno na sajtu: 395       |       Podeli:
20.11.2020 | 0 коментар(а)



Чајетина - Оно што је дуго година чекано, од стране грађана општине Чајетина, као и туриста јесте и потпуна реконструкција Краљевог трга,
РЕконструкција Краљевог трга, фото: ГЗС

самог центра најпосећеније планине у Србији, Златибора.
„ Пандемија короне вируса успорила је радове, али није их зауставила. Радило се темељно, како на самом тргу тако и на језеро јер та целина је недељива. Није могло да се ради парцијално, сам колектор који је урађен овде од почетка језера до изласка из центра Златибора подразумевао је да се раде и секундарне инсталације и све је то захтевало време као и стрпљење грађана и бројних туриста“, рекао је председник општине Чајетина Милан Стаматовић.

Пред крај године, пројекат се привео крају и трг и језеро биће у функцији.

Радови на језеру

„Припремамо инсталације за фонтану и за клизалиште за чију монтажу је неопходно мало више времена. Опрема ће бити монтирана на пролеће, док ће клизалиште бити спремно за наредну зимску сезону због обима посла”, казао је Стаматовић додајући да очекују и гасне колекторе за подно грејање целог трга што ће умањити трошкове зимског одржавања.

Према његовим речима следеће године очекује их расписивање јавне набавке за изградњу мултифункционалне фонтане која ће бити јединствена у овом делу Европе.

Језеро на Краљевом тргу

„Фонтана ће бити дужине 120 метара, а водени млаз и стуб биће висок 25 метара. Светлосне пројекције са ефектима и ласерима биће аутентичне због природног окружења. Током целе године, на Краљевом тргу биће представе и концерти на отвореном. Захваљујући овим улагањима, очекујем да ћемо оборити све рекорде посећености, упркос пандемији короне вируса”, рекао је председник општине Чајетина.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cajetina kraljevo trg

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.835.932 посета
Тренутно на сајту: 395 посетилац(a)