"Метла" у бази напредњака од 1. септембра 



 
"Метла" у бази напредњака од 1. септембра
Trenutno na sajtu: 386       |       Podeli:
29.03.2019 | 0 коментар(а)



Избори унутар СНС почеће 1. септембра, најпре “проветравањем” руководства на локалном

нивоу, а цео процес кадровског освежавања требало би да буде завршен до краја године, када ће бити одржана изборна скупштина на којој ће се бирати врх напредњака.

Овакав календар изборних радњи има за циљ да се пре гласања за локал следећег пролећа додатно оснажи база странке и на елегантан начин уруче “откази” оним општинским функционерима, који не само да су лоше радили, скривајући се иза лидера Александра Вучића, него су својим потезима озбиљно нарушавали углед СНС.

Припреме за изборе већ су почеле, а план је да се они најпре спроведу у окружним, општинским и градским одборима СНС. Они ће затим делегирати своје представнике на изборној скупштини, на којој ће се бирати председник, потпредседници, нови сазив Главног и Извршног одбора…

Вучић је у више наврата помињао могућност да се не кандидује поново за лидера странке, што је наишло на велики отпор међу напредњацима.

Потпредседник странке и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић каже, за “Новости”, да очекује да избори у СНС протекну у фер и демократској атмосфери и да чланство изабере руководство које има снагу, знање и углед да води странку у наредне четири године:

"Што се тиче председника, то се не доводи у питање, бар што се мене тиче. Александар Вучић је наш председник, а он ће предложити Главном одбору кандидате за потпредседнике".

И потпредседник СНС Миленко Јованов очекује даље јачање странке, пре свега кроз укључивање нових, квалитетних људи, за које каже да их међу напредњацима има много и који су својим радом заслужили шансу

"Не могу да се сагласим са тим да се Вучић не кандидује за председника. Резултати које је постигао, његов рад и посвећеност у борби за Србију и њену будућност импресивни су и зато га подржавају и чланови странке и народ. И лично имам огромно поштовање према Вучићу, али сам му и бескрајно захвалан на огромном поверењу које ми је указао, па су то додатни разлози због којих се надам да ће Александар и даље водити и СНС и Србију у нове победе".

Враћа се идеја о генералном секретаријату?

У СНС нам кажу да је рано да се говори о техничким детаљима изборног процеса у странци, евентуалном мењању броја потпредседника, којих тренутно има четворо или формирању неких нових страначких тела. Када је 2016. бирано актуелно руководство напредњака, фигурирала је и идеја да се уведе и Генерални секретаријат, који би се бринуо о доследном спровођењу страначке политике на свим нивоима.

 

Вечерње новости / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sns izbori septembar kadrovi smene

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.819.502 посета
Тренутно на сајту: 387 посетилац(a)