Оснивање пољопривредне задруге у Велесу 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Оснивање пољопривредне задруге у Велесу
Trenutno na sajtu: 528       |       Podeli:
28.06.2018 | 0 коментар(а)



Лучани, Велес – У селу Велес, за сутра у 17 часова, заказана је оснивачка скупштина Пољопривредне задруге „Велес“, на којој би требало да се донесе

одлука о оснивању прве такве задруге на подручју општине Лучани, одлучено је на јуче одржаном састанку иницијативног одбора у одржаном у Велесу, у чијем раду су учествовали и Слободан Јоловић, начелник Моравичког управног округа и председник иницијативног одбора, Ило Михаиловски, члан ИО ПУПС-а, Миливоје Доловић, заменик председника општине Лучани, Зорица Милошевић, председница СО Лучани и Проф. др Зоран Броћић на пољопривредном факултету у Земуну.


Фото: Глас Западне Србије
Један од иницијатора за оснивање пољопривредне задруге је и Новит Ивановић, дипломирани инжењер агрономије, пореклом из Велеса, који пуних педесет година живи и ради у Бечу. Он је у Велесу саградио мини хладњачу коју је хтео да поклони селу, али су му предложили да је укључи у задругу и на тај начин помогне свом завичају.

Фото: Глас западне Србије

„У будућу задругу Месна заједница Велес настојаће да интегрише све своје ресурсе јер ово село зависи од пољопривреде али у стави на располагање свој Дом и простор којим располаже“, каже Стеван Ивановић, председник Месне заједнице Велес.

Новит Ивановић је допремио и значајну механизацију коју је користио у својој фирми у Бечу за делатност хортикултуре коју такође ставља на располагање задругарима.


Фото: Глас Западне србије

„Циљ оснивања пољопривредне задруге у Велесу, у складу са програмом Владе Републике Србије који реализује Кабинет министра без порфеља задуженог за регионални развој, је планска производња воћа, прерада и пласман готових производа првенствено на страно (Аустрија, Беч) али и домаће тржиште“, изјавио је за ГЗС Слободан Јоловић, начелник Моравичког управног округа пореклом из овог напредног драгачевског села.

 Фото: Глас Западне Србије

„Овај објекат хтео сам да поклоним селу, али су ми рекли да не знају шта ће са њим и да је боље да оснујемо задругу, кооперативу, набавимо опрему за ситна паковања и прераду воћа уз могуће субвенције државе и општине. Разговарао сам на ту тему и са добављачима опреме из Швајцарске као и са потенцијалним купцима наших производа из Беча у Аустрији“, каже Новит Ивановић и додаје „То је боља идеја, живнуће и село а и ми ће мо помоћи“.

Како се чуло на јуче одржаном састанку иницијативног одбора у Велесу којем су присуствовали и потенцијални оснивачи и кооперанти, ову иницијативу подржали су и министар Милан Кркобабић и председница општине Лучани Весна Стамболић.

Глас Западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.265.117 посета
Тренутно на сајту: 529 посетилац(a)