„Златни звуци“ други пут на Златибору 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
„Златни звуци“ други пут на Златибору
Trenutno na sajtu: 285       |       Podeli:
25.09.2020 | 0 коментар(а)



Чајетина - Након успешне премијере пре годину дана, серија концерата Златни звуци, одржаће се по други пут у хотелу Палисад,

вечерас и сутра са почетком у 20:00 часова. Сви заинтересовани грађани и посетиоци Златибора, који желе да уживају у извођењу класичне музике наших младих уметника, имаће прилику да бесплатно, уз уважавање свих прописаних епидемиолошких мера заштите, уживају у извођењу дела познатих композитора.

У петак, 25. септембра од 20 часова наступају млади пијаниста и директор манифестације Душан Аксентијевић са Камерним саставом “Арцобалено”, представљајући публици дела Моцарта али и Лудвига ван Бетовена па ће се у години када се обележава 250 година од рођења великог композитора извести његов Трећи клавирски концерт. Другог дана, у суботу, 26. септембра, наступају вокални солисти са делима Шумана, Белинија, Доницетија, Чајковског, Дворжака, Обрадорса, Штрауса, Лехара и многих других.

„Циљ нам је да један нови културни садржај приближимо публици која је жељна културе. Нови музички садржај је у складу са развојем читавог концепта развоја културе у општини Чајетина. Чини ми се да у томе успевамо са жељом да следеће године прерасте у интернационални фестивал, односно фестивал на ком ће учествовати уметници из Европе и Азије. Због читаве ситуације са корона вирусом поштујемо епидемиолошке препоруке и поштовање свих обавеза које хотел мора да уважи а и сви ми свесни ризика“, каже Аксентијевић који је као пијаниста и професор клавира у музичкој школи „Војислав-Лале Стефановић“ у Ужицу до идеје за овај догађај дошао уз помоћ уметничког директора Бориса Краљевића, угледног пијанисте који већ 15 година живи и ради у Сингапуру а остварен је и као директор фестивала „Дани музике“ у Херцег Новом.

Серију концерата „Златни звуци“ подржала је Општина Чајетина, а генерални спонзор је хотел „Палисад“ и предузеће „Пулсар“.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zlatibor zlatni zvuci

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.805.585 посета
Тренутно на сајту: 286 посетилац(a)