„Христион“ престижна Међународна позоришна награда поново у Горњем Милановцу 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
„Христион“ престижна Међународна позоришна награда поново у Горњем Милановцу
Trenutno na sajtu: 455       |       Podeli:
30.07.2018 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - На 4. Међународном позоришном фестивалу “Бескрај 10 квадрата”, представа „Тврдица“ Милановачког

позоришта коју је на сцену поставио редитељ Бранко Кнежевић, освојила је награду „Поголем Хистрион“. Милановачко позориште је по четврти пут заредом награђено престижним међународним признањем. Подсећања ради, позориште из ГорњегМилановца је до сада освојило два “златна” и два “сребрна” Хистриона.

Са позоришног фестивала у Прокупљу Милановчани су ове године донели још две вредне награде. За најбољег глумца фестивала проглашен је Бранко Недељковић (за улогу Харпагона), док је награда за најбољу костимографију четврти пут за редом додељена Биљани Кнежевић.

„Најголем Хистрион“, односно прва награда фестивала “Бескрај 10 квадрата” ове године припала је представи „Стенд ап Сербие“ АКУД СКЦ, а трећа „Голем Хистрион“ понела је представа „Српска драма“, књажевачког позоришта “Обилић”. Посебна награда “Хистрион Хистрионцима” припала је представи тузланског "Драфт театра" .За глумицу Фестивала проглашена је Валентина Петковић (“Стенд ап Сербиа”), а најбољу епизодну улогу одиграла је Милица Илић (“Ми чекамо бебу”) Признање за најбољу режију припало је Владимиру Цвејићу (“Стенд ап Сербиа”), а за најбољу сценографију отишло је у руке Предрага Живановића (“Српска драма”).

Иначе, Милановачко позориште је у 2018. години остварило изванредне резултате на међународном плану. У Горњи Милановац су донели невероватних осам међународних признања, што до сада није пошло за руком ни једном позоришту, не само у Србији, већ и у окружењу.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.512.280 посета
Тренутно на сајту: 456 посетилац(a)