До Шипета у Грабу коначно ће се долазити асфалтним путем 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
До Шипета у Грабу коначно ће се долазити асфалтним путем
Trenutno na sajtu: 431       |       Podeli:
07.08.2020 | 0 коментар(а)



Лучани - Пре неколико дана завршено је асфалтирање 550 метара некатегорисаног путног
Дуго сањани сан постао стварност, асфалтиран пут у грабском засеоку Шопетића Коса, фото: ГЗС

правца у Грабу, засеок Шипетића коса, а мештани кажу да је за њих ово један од најрадоснијих догађаја.

Пут је био у катастрофалном стању, због специфичности терена, вода је односила све што својим рукама подаспемо. Најгоре је било зими, када падне снег, јер је до наших кућа било немогуће доћи, осим пешке”, казао је за Глас западне Србије један од иницијатора ове акције Драган Шипетић.

Према његовим речима у овом засеоку има петоро мале деце која иду у школу и вртић као и да је управо због њихове будућности акција започета.

Многи су нам обећавали, али нико ништа није урадио. Ми смо били задовољни да нам општина изађе у сусрет и наспе тај наш пут квалитетним каменом, али је председник Доловић казао да ће се асфалтирати. Искрено били смо мало сумњичави, али смо се брзо организовали, сакупили средства и ево хвала богу дочекасмо да и ми дођемо до куће асфалтом”, каже Драган.

Са њим је сагласан и Петар Шипетић који каже да су и мештани овог засеока својски помогли радницима како би пут био што пре завршен, али и да је све урађено квалитетно, са решеткама за одвођење воде и каналима поред пута.

Нама кола и пољопривредне машине кратко трају, изломимо их по рупама док изађемо на главни пут, а о Аранђеловдану стрепимо како ће гости до нас доћи и отоћи”, вели Петар.

Вредност радова је 2, 9 милиона динара а извођач радова је предузеће „Ратко Митровић”из Чачка.

Председник општине Лучани Миливоје Доловић истиче да је овој путни правац урађен по систему 2 : 1 и да ће у наредних 10 дана кренути радови на асфалтирању још 14 путних праваца у укупној дужини од око осам километра.

“Интересовање и даље постоји за асфалтирање по овом систему и у наредним данима ћемо потписати уговоре за још три километра за које се очекује расписивање тендера у наредним данима. Ове године из буџета локалне самоуправе за ове намене је издвојено преко 55 милиона динара”, казао је Доловић.

Он је прецизирао да идуће седмице креће асфалтирање четири путна правца у дужини од 6, 5 километара на општинским путевима другог реда у МЗ Гуча, Турица и Негришори уз помоћ ЈП “Путеви Србије”.

 

 

Глас западне Србије

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


lucani asfalt grab sipetica kosa

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.500.582 посета
Тренутно на сајту: 432 посетилац(a)