отворила је своје капије саборашима, који ће већ од првог дана Сабора имати прилику и да уживају у звуцима највећих трубачких мајстора у Србији.
“Спремни смо за још једно саборовање са нашим драгим гостима, који пристижу са свих страна света. Неколико стотина наших људи ће свакога часа бити на услузи саборашима. Овде ће се, по традицији, служити најукуснији домаћи специјалитети као што су сир и кајмак из ’Вајата’, хајдучки ћевап од домаћих свиња, купус из земљаног лонца од најбољег мрчајевачког купуса, печење од сјеничких јагњади, ’драгачевска златна’ ракија из Милатовића и вина са падина планине Јелице” каже за Глас западне Србије Милош Броћић.
У среду на овом месту, где сваког трена може да седне око 2.000 људи, а где се увек тражи столица више, од данас па све до недеље 11. августа на две бине у “Авлији” смењиваће се трубачки виртуози Дејан Лазаревић и Саша Крстић.
Већ по традицији, овогодишња прва и златна труба засвираће у “Броћића авлији” одмах након проглашења победника на финалном такмичењу трубачких оркестара, у суботу увече, као и у недељу, али и у понедељак, када ће свирка најбољих трубача из Гуче испратити и последњег сабораша.
Глас западне Србије