Одржани дани "Отворених врата" у Прехрамбено угоститељској школи 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Одржани дани "Отворених врата" у Прехрамбено угоститељској школи
Trenutno na sajtu: 621       |       Podeli:
30.04.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Прехрамбено угоститељска школа у Чачку је препознатљива по атрактивним образовним

профилима за које влада велико интересовање ученика основних школа. Ипак, сваке године, наставници се труде да заинтересују нове генерације „осмака“ па су 26.4. и 27.4.2018. године одржани дани Отворених врата за ученике завршних разреда основних школа како би им њихови старији другари на неки начин олакшали избор средње школе коју ће уписати.Том приликом, ученици четвртог разреда образовног профила туристички техничар су у холу школе одржали презентацију свог образовног профила, за будуће средњошколце заинтересованеза упис на овај смер.

Прехрамбено угоститељска школа у Чачку је препознатљива по атрактивним образовним профилима за које влада велико интересовање ученика основних школа. Ипак, сваке године , наставници се труде да заинтересују нове генерације „осмака“ па су 26.4. и 27.4.2018. године одржани дани Отворених врата за ученике завршних разреда основних школа како би им њихови старији другари на неки начин олакшали избор средње школе коју ће уписати. Том приликом, ученици четвртог разреда образовног профила туристички техничар су у холу школе одржали презентацију свог образовног профила, за будуће средњошколце заинтересоване за упис на овај смер.

Поред описа занимања, приказали су туристички аранжман под називом ПУТ ДУНАВА који би могао бити предлог ђачке екскурзије и на тај начин објединили сво знање које су стекли током школовања на овом смеру, а будуће средњошколце упознали са послом којим ће се бавити ако се одлуче за ово занимање.

Након тога у пратњи наставника и ученика основци су обишли школу и послужили се пецивима која су за њих припремили ученици образовног профила – пекар.

На фестивалу науке који је одржан 27.4.2018. године представљени су занимљиви лабораторијски експерименти и научна предавања које су изводили и презентовали ученици са подручја рада Хемија, неметали и графичарство и Пољопривреда, производња и прерада хране.

Ученици основних школа су обишли лабораторије и специјализоване учионице за хемију, физику, микробиологију, информатику, графичке радионице.

У школској кухињи су могли да се опробају у прављењу украса за славски колач, а на поклон су добили медењаке које су за њих направили ученици трећег разреда образовног профила- пекар.

Наставници који предају на овим подручјима рада су их информисали о образовним профилима хемијског и графичког смера као и занимањима везаним за прераду хране. Ови образовни профили пружају могућност даљег школовања на факултетима и вишим школама, али и запошљавања одмах након завршене средње школе.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.173.826 посета
Тренутно на сајту: 621 посетилац(a)