Марко Парезановић : Нико поштен и објективан не може да каже да се у Чачку не ради и не гради више него раније 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Марко Парезановић : Нико поштен и објективан не може да каже да се у Чачку не ради и не гради више него раније
Trenutno na sajtu: 428       |       Podeli:
18.06.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Марко Парезановић већ је изгурао један посланички мандат али ће сигурно бити у српском парламенту и у новом сазиву
Илустрација, фото: ГЗС

будући да се на посланичкој листи налази на 103. месту. Био је један од најактивних посланика СНС из округа са великом минутазом и бројем обрацања са скупштинске говорнице. У освит нових избора поставили смо му и неколико питања .

Шта је највећи успех власти у претходне четири године када је Чачак у питању?

Ми смо пре четири године дали два основна обећања. Прво, да ћемо прекинути 20 година власти Нове Србије и Велимира Илића и друго, да ћемо после више деценија направити праву везу између републике и града Чачка. И све што је урађено за ове четири године, а урађено је заиста много, последица је одличне сарадње градског руководства, кабинета председника Србије, Владе Србије и републичких јавних предузећа. Такву сарадњу желимо да одржимо у наредне четири године и привучемо још више инвестиција у наш град. А подсетио бих грађане да су нас наши политички противници пре четири године месецима оптуживали да ћемо продати Велимиру Илићу место градоначелника после избора, али у лажи су кратке ноге.

А највећи неуспех?

Можда пробијање рокова на неким радовима, али на то утиче много околности које не можете унапред да укалкулишете. Важно је да се ради, а када се ради мора и да се погреши. Када се не ради ништа, онда нема ни грешака.

Хоће ли нови сазив парламента донети нешто ново у политичком животу Србије, многи сматрају да ће бити монотон због доминације СНС-а?

Полако са тим, најтеже су те унапред уписане победе. Ја очекујем да 7 или 8 листа пређе цензус, тако да очекујем занимљив и разнолик сазив. Број посланика није увек пресудан, јер све до сулудог бојкота опозиција је имала више минута за говорницом од власти, иако их је имало доста мање.

А локални парламент, у односу на републики много је мање листа?

Логично је да на парламентарним изборима има више изборних листа, а на локалу мислим да ће бити изненађења и да је јако тешко предвидети како ће гласати опозициони гласачи. Очекујем убедљиву победу СНС-а, али мислим и да сви имају шансу да уђу у парламент.

Да ли нижа излазност може да угрози легитимитет власти како тврде они који бојкотују изборе?

Наравно да не, то је жестока глупост. Прво јер су они који бојкотују давно изгубили сваки легитимитет и друго, бојкот само може да умањи капацитет оних који бојкотују. Ако ми добијемо сличну или већу подршку грађана у односу на 2016. годину, како на нас може утицати то што се део опозиције одрекао могућности да освоји један број мандата? Та идеја да припишу себи људе који не излазе на изборе је неозбиљна, јер већ десет година излазност је око 55%, док остали грађани не излазе или нису у земљи. Неизлазак на изборе је покушај да се сакрије колико су заправо слаби. Ако не изађеш на изборе, не можеш ни да их изгубиш. Али ни да победиш.

Има ли Србија опозицију и постоји ли Вучићева опозиција?

Тај термин Вучићева опозиција служи за њихове међусобне чарке и позиционирање. Када хоће да нашкоде колегама онда им кажу да су Вучићеви. Потпуно је погрешан наратив да си велики опозиционар ако много јако мрзиш и пљујеш Вучића. Ниси велики опозиционар, само си глуп. А опозиција је толико слаба да ми се чини да је Тито имао јаче опоненте. Ту имате неке људе који су вршећи власт изгубили кредибилитет, притом су јако лењи, а имају страшно високо мишљење о себи. И та комбинација увек буде погубна. Када смо ми правили СНС, нама су причали да нас је формирао Тадић да би ослабио опозицију, а видели сте на крају колико је то било тачно.

Најважније обећање СНС за Чачак у наредном мандату?

У овом тренутку држава инвестира неколико милијарди евра у овај део Србије. Поред ауто пута Милош Велики, гради се Моравски коридор и деоница Прељина-Пожега. У пројектовању су деонице од Пожеге до граница са БиХ и Црном Гором. Чека нас изградња нове писте на аеродрому Морава која треба да омогући карго саобраћај и више лоу кост компанија. Завршетак ових пројеката је најважнији и то је нешто што даље покреће живот у сваком смислу, како целокупну привреду, тако и друштвено - забавне садржаје. Додао бих комплетну реконструкцију са доградњом Опште болнице и доградњу и опремање Факултета техничких наука као приоритетне инвестиције. Али то свакако није све.

Која би била Ваша завршна порука пред изборе у недељу?

Иста као и пред сваке изборе и оне када сам био у опозицији и на садашње када сам део власти. Порука је - изађите на изборе и гласајте за опцију чији вам планови и резултати уливају највише поверења. Јер ако изборе признајете само онда када побеђујете онда то нису избори и то није демократија. Ја сам до сада прошао 7 изборних кампања, 4 пута су ми честитали, а 3 пута сам ја честитао другима. Поштоваћемо сваку одлуку грађана, каква год она била. Наша политика доноси извесност, политичку стабилност и постепен развој. Људи тачно знају којим путем ће ићи Србија када гласају за нас и позивамо их да то ураде и овај пут јер је наша политика најозбиљнија од свих тренутно понуђених.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Marko parezanovic izbori

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.432.741 посета
Тренутно на сајту: 429 посетилац(a)