Чврста вера и љубав повели Маријана Вујанца из Рашке на ходочашће до манастира Хиландар 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
Чврста вера и љубав повели Маријана Вујанца из Рашке на ходочашће до манастира Хиландар
Trenutno na sajtu: 434       |       Podeli:
08.12.2019 | 0 коментар(а)



Рашка - Чудни су путеви господњи,често воли да каже четрдесетдвогодишњи Рашчанин Маријан Вујанац,

али и његови, иако је, по сопственом признању, још далеко од остварења свих планираних путовања за које је највећи мотив нашао у вери ,али и једној жени која је била божији дар да је упозна и можда с њом и подели остатак живота. Због тих циљева - чисте вере и искрене љубави, Маријан је од родне Рашке кренуо пешке на дуг пут до Хиландара.

Нисам био велики верник све до пре осам година када сам бициклом стигао под Острог. То путовање и посета великој светињи преобразили су моју душу и ум,највише моје дотадашње поимање живота и његових вредности. У свој крај вратио сам се као верник, други човек с потпуно различитим односом и уверењима него до тада“, прича Маријан док прелази прве километра дугог пута до Велике светиње на Светој Гори.

Недуго затим Маријан се пешице упутио у Храм Светог Саве на Врачару. Током боравка у Београду свакодневно се молио Великом Светитељу и највећем Србину, како казује, више да упозна животну сапутницу сродне душе и нарави,неголи за своје здравље.Молитва му је услишена.

,,Баш у улици Светог Саве у Београду,на Савиндан, 27.јануара, упознао сам особу коју сам годинама тражио и желео.Прича има свој наставак на мом новом ходочашћу до Хиландара где планира да остане до 27. јануара следеће године.Сигуран сам да ћу уз Божју помоћ стиће на време“,самоуверено казује Маријан Вујанац.

Спреман за све изазове на путу

Рашчански ходочасник са свог дугог пута јавио се Гласу западне Србије из Бруса, докле га је испратио суграђанин и пријатељ Стојан Богојевић који је такође пре две године до Хиландара стигао пешице за 14 дана. Хладно време ,киша, чак ни олујни ветрови и снег неће га омести у својој намери.Готово у даху набројао нам је места кроз која ће проћи: Блаце, Прокупље, Житорађа, Лесковац, Владичин Хан, Врање, Бујановац, Прешево, Куманово, Свети Никола, Радовиште, Струмица, Дојдан, Солун, тако до мора и Хиландара, места где ће још више ојачати своју веру и послати поруку драгој особи за коју верује да га још увек чека.

ГЗС / Миланко Даниловић

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


hilandar hodocasce raska

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.722.412 посета
Тренутно на сајту: 433 посетилац(a)