Комшије прославиле нови изглед Нушићеве улице 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
Комшије прославиле нови изглед Нушићеве улице
Trenutno na sajtu: 437       |       Podeli:
19.12.2019 | 0 коментар(а)



Ивањица - Ведра, насмејана лица комшија красила су данас Нушићеву улицу у Ивањици, која је након прве фазе реконструкције засијала новим сајем.

Мештани су самоиницијативно организовали мало славље а колико су се обрадовали ’’новој улици’’ набоље говори и ватромет испаљен након завршетка радова.

Вредност инвестиције је 22 милиона, финансирана је из буџета општине Ивањица. По речима председника, Зорана Лазовића, ова улица је увертира за следећи посао а то је реконструкција главне улице.

„У оквиру реконструкције ове улице одрађено је све. Ово је пример како треба да изгледа свака улица у нашој општини. Има много новина, ми имамо најаву огромних пројеката у општини Ивањица почев од школског центра где се највероватније гради нова Техничка школа на просторима Гимназије, затим спортска хала, реконструкција, обнова и изградња нових објеката у кругу Дома здравља. То је само део онога што планирамо да урадимо”, рекао је Лазовић.

Заменик председника општине Ивањица и координатор фестивала Нушићиада, Момчило Митровић, најавио је брендирање ове улице која носи име Бранислава Нушића у чију част се организује познати ивањички фестивал. Ускоро ће свечана Нушићева парада проћи овом улицом.

„Ми смо имали у плану, али нисмо стигли ове године да завршимо улицу, тако да ће реализација прећи следеће године. Планираћемо да дечија парада прође овом улицом. У плану је да брендирамо Нушића неким сликама и реквизитима које ћемо урадити у току године, а када буде све то готово направићемо неко званичније отварање у духу Нушићијаде на челу са Миланчетом који представља Нушића у Ивањици”, рекао је Митровић.

Директор ЈКП ’’Ивањица’’, Владимир Бојановић, најавио је комплетну реконструкцију водоводне мреже у граду која ће подразумевати потпуну замену азбестних цеви што је већ учињено у Нушићевој улици.

„Сада нам је у плану да се комплетно избаци азбест, 48 кућа је било прикључено. Ова улица ће комплетно бити завршена и више неће имати разлога да се копа за било шта. Ми настављамо са радовима по новој години и ја се надам да ћемо до лета следеће године из центра града комплетно избацити азбест”, рекао је Бојановић.

Погача, салчићи, гибаница, печење и све што је потребно за право српско славље нашло се на столу у Нушићевој улици. И све су припремили мештани.

Нушић који је некада људе по казни слао у Ивањицу, сада би на њу био поносан.

 

ГЗС / Инфо лига

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.722.966 посета
Тренутно на сајту: 436 посетилац(a)