Министар Момировић у Лучанима: Ради се 20 сати дневно, иако је терен изузетно захтеван задовољни смо како радови теку 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Министар Момировић у Лучанима: Ради се 20 сати дневно, иако је терен изузетно захтеван задовољни смо како радови теку
Trenutno na sajtu: 1612       |       Podeli:
03.05.2021 | 0 коментар(а)



Лучани - Радови на изградњи деонице аутопута од Прељине до Пожеге у пуном су јеку.



Дугачка 31 километар ова траса је једна од најзахтевнијих јер се граде мостови, надвожњаци и два најдужа тунела. Радове на пробијању тунела Муњино Брдо обишао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић.

"Овде се ради у три смене 20 сати дневно. Радови теку предвиђеном динамиком и чинимо све да рокови буду испоштовани. Није лако јер је овај терен изузетно захтеван и тежак. Појавили су се одређени проблеми који су уз додатно ангажовање инжењера успешно решени", изјавио је министар Момировић.

Изградња модерних саобраћајница је главни приоритет, али од великог значаја јесу обилазнице које ће растеритити саобраћај кроз градска језгра.

"Обилазнице око Пожеге, Горњег Милановца и Ужица су веома важне што се показало и претходних дана када је дошло до великих гужви на аутопуту. Кад се оне заврше ситуација ће бити потпуно другачија и гужве максимално смањене. Чинимо све да побољшамо живот грађана, а аутопутеви су један од начина. Настављамо да градимо ка Црној Гори и Босни и Херцеговини. Све то ће донети бројне бенефите не само возачима, већ и свим грађанима овог дела Србије, јер знамо да је главни услов за долазак свих инвеститора добра путна инфраструктура", истиче Момировић.

Он је апеловао на све грађане да крену на време како би се избегао сценарио од пре неколико дана.

"Урадили смо реконструкцију железнице. Наши возови више не касне и одлично су превозно средство и радује ме што се наши грађани сада више возе возом него што је то био случај ранијих година. То је безбедан, без и повољан начин да стигнете тамо где желите", закључио је Момировић.

 

 

 

ГЗС / РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


tunel radovi munjino brdo ministar

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.986.173 посета
Тренутно на сајту: 1611 посетилац(a)