Стаматовић: Не извињавам се никоме, уместо да данас Гондолу отварамо, ми тек почињемо градњу 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Стаматовић: Не извињавам се никоме, уместо да данас Гондолу отварамо, ми тек почињемо градњу
Trenutno na sajtu: 662       |       Podeli:
30.07.2017 | 0 коментар(а)



Чајетина – Тврдим и даље да смо на грађевинску дозволу чекали овако дуго само из

политичких разлога, рекао је председник општине Чајетна Милан Стаматовић. Он је у изјави за Глас западне Србије истакао да је општина Чајетина као локална самоуправа могла да изда грађевинску дозволу, али да су зарад помирења и доброг односа са државним институцијама и надлежним министарством пристали да они издају грађевинску дозволу.

"У овом случају из државних органа нико ништа није допринео да се овај пројекат реализује,  већ су само вршили опструкције. Очигледан пример да држава овај пројекат није доживљавала као свој је то да нису желели да инвестирају осам милиона евра у овај национални пројекат, за разлику од Ниша где су те паре у уложили у страну компанију", казао је Стаматовић.

Што се тиче добијања електронске грађевинске дозволе, Стаматовић тврди да није тачно да је издавање каснило јер локална администрација није умела да достави валидну документацију

"Све оно што су од нас тражили не стоји у прописима, али су од нас захтевали и израду Студије о процени утицаја на заштиту животне средине, где смо изгубили око три месеца и на крају се показало да гондола нема никакав утицај на животну средину. Показало се и да економска студија оправданости коју су нам тражили поново да радимо, а наша су инвестициона средства, нема никаквог утицаја на републички буџет. Тврдње које сада износе да ми као локална самоуправа нисмо знали да поднесемо валидну документацију су само у сврху нашег дискредитовања", тврди први човек општине Чајетина.

Он је додао да општина Чајетина данас у Србији изда највише грађевинских дозвола по обједињеној процедури, па поставља питање како то знају да издају дозволе бројним инвеститорима а не знају да поднесу захтев према министарству.

Стаматовић каже да са радовима крећу наредне седмице и очекује да су и премијерка и председник схватили да је ово национални пројекат и да на овоме нема надгорњавања и политике.

"Немам намеру да се било коме извињавам,  јер да је све ишло како треба данас би отварали гондолу и овде би био спектакл. Изгубили смо две године зато што су нас враћали назад из политичких разлога", изричит је Стаматовић.

Он је нагласио да су грађевинску дозволу добили за најтежи део на врху Торника.

"Временске прилике нам иду на руку за извођење радова на тој најзахтевнијој деоници. За остатак трасе држава мора да се изјасни чије је то земљиште, државно или приватно. Чије год да је, ми ћемо платити, а они нека кажу да ли су то земљиште у вредности од четири милиона евра поклонили или су напаравили добар посао за државу", каже председник општине.

Што се тиче оптужби за наводни урбанистички хаос на Златибору Стаматовић тврди да у Србији има 1,5 милиона поднетих захтева за легализацију, а да на Златибору постоје одступања од грађевинских дозвола и то у промилима али нема бесправне градње.

"Сви закони који се доносе су у циљу легализације бесправно саграђених објеката, а законе је донела влада а не локална самоуправа, јер она то овлашћење нема, се поштују, ми само доносимо одлуке које се уклапају у законе донете у републичкој скупштини", изричит је председник општине Стаматовић.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.160.133 посета
Тренутно на сајту: 663 посетилац(a)