Нешат из Чачкa један је од тројице мајстора у Србији за репарацију столова за билијар 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Нешат из Чачкa један је од тројице мајстора у Србији за репарацију столова за билијар
Trenutno na sajtu: 548       |       Podeli:
22.10.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Нешат Таировски један је од ретких који се бави монтажом и репарацијом столова за билијар, па је због посла обиша и бројне градове Европе.



Каже да од билијара може пристојно да се живи, а он оспособи око 100 столова годишње. Нешат је и добитник 40 пехара и више од 100 медаља освојених на турнирима. Његов занат резултат је велике љубави према овом спорту.

Само њих тројица у Србији се баве овим ретиким занатом, Нешат је у овом послу четири деценије а има и колегу у Новом Саду и Шапцу.

Према његовим речима билијар пре свега мора да се воли и добро да се игра, да би се после прешло на монтажу, јер вешт играч лако препозна све недостатке.
„Сто мора да буде нивелисан, да не вуче на неку страну. Јер ако је лоше урађен сто, изгубиш поен и партију. Чоја треба да буде затегнута како треба, кугле такође морају да буду професиолане и чисте. Штап и капица исто морају бити добри”, рекао је Нешат.
Некада су столове пресвлачили тапетари, а данас је све у рукама вештих али ретких мајстора.

„Треба ти сигурно три до четири сата да га пресвучеш. Раније су се столови пресвлачили војничким шињелима јер праве чоје није било. Данас се најбоља набавља у Немачкој и Турској”, прича Нешат.
Он махом ради столове за имућне људе којима је овај спорт велика пасија, али и за бројне клубове са којима има дугогодишњу сарадњу.
Иначе, Нешатов отац је дошао из Охрида, а он се стицајем околности родио у Пожеги, али су живели у Севојну, где је билијар почео да игра са 10 година. Међутим, већ четири деценије живи у Чачку, где у приручној радионици своје куће поправља и производи штапове за билијар и карамбол.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


bilijar sto reparacija nesat

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.302.962 посета
Тренутно на сајту: 546 посетилац(a)