Донација ЕУ као подршка домаћем туризму 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Донација ЕУ као подршка домаћем туризму
Trenutno na sajtu: 376       |       Podeli:
20.04.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Туризам је једна од делатности које су највише погођене пандемијом. Од почетка кризе изазване корона вирусом,

туристички радници сучили су се са бројним проблемима, међу којима је и примена неопходних здравствено-безбедносних мера у циљу спречавања ширења вируса. Пројекат Европске Уније је подршка туристичком сектору у Србији, као и свима који се баве овом делатношћу. Кроз Пројекат „Еу за тебе за културно наслеђе и туризам“ , Европска Унија је заједно са Владом Савезне Републике Немачке обезбедила набавку вредне опреме и дезинфекционог материјала који ће омогућити туристичким радницима на територији читаве Републике да свој посао обављају у складу са прописаним мерама, како би својим гостима обезбедили безбедан боравак.

-Европске унија је кроз Пројекат “Еу за тебе -за културно наслеђе и туризам” заједно са Владом Савезне Републике Немачке обезбедила набавку вредне опреме и дезинфекционог материјала, а у расподели учествује и наша општина. Туристичка организација посредоваће у дистрибуцији опреме нашим домаћинима и туристичким радницима.Имали смо изузетну сезону прошле године када је домаћи туризам искориштио своју шансу. Ове године очекујемо већи број домаћих гостију и током предстојећих ускршњих и првомајских празника- рекао је Десимир Ћаласан, директор ТО Горњи Милановац.
У склопу донације су: топломери, балони за дезинфекцију и атомизери. Укупна вредност донације износи између 250 и 300 000 динара.

У прилог већој посети домаћих туриста иде и податак да је почетком године подељено 100 000 туристичких ваучера. На територији милановачке општине има око 70 регистрованих туристичких домаћинстава, а свакако најинтересантније локације су: Рудник, Прањани, Коштунићи и историјско место Таково. Одлична понуда у домаћинствима која су се кроз свој дугогодишњи рад и искуство доказала и стекла сталне госте, као и лепота овог дела Шумадије, прави је избор за домаће, али и стране туристе, кажу из ТО Горњи Милановац.

 

 

 

ГЗС / ГМ Пресс




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


calasan desimir gornji milanovac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.367.104 посета
Тренутно на сајту: 374 посетилац(a)